Beszámoló a pázmándi misszióról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2019. december 02. hétfő

Több mint tizenkét éve élek Pázmándon, a Velencei tó szomszédságában lévő tót-faluban. 20-25 évvel ezelőtt, amikor Sándor atya vezette nyáját, vasárnap háromszor is megtelt a templom emberekkel. Ma ez már emlék, 10 éve nincs plébánosunk, nem sokan gyakorolják hitüket. Mi az, ami felébresztheti csipkerózsika álmából a hívő lelkeket?

Gyula többször szeretett volna eljönni hozzánk evangelizálni, de féltünk, hogy 3-4 embernél többet nem tudunk becsábítani a templomba. Most jött el az idő! 2019.11.23. Krisztus Király előtti nap.  A félelem megmaradt, de Gyula jött kis csapatával (és mi is elég sokan összejöttünk19-en).  Jézus csodálatos élete címmel tartott lelki napot nálunk.
Először énekeltünk és imádkoztunk. Azután kezdődött az előadás.
 Először Máriáról hallottunk, akit az Isten kiválasztott a megváltó édesanyjának, akiben ige testté lett, aki példát mutat nekünk, hogyan kell rábízni életünk az Istenre. A Szent családban Jézus úgy növekedett, mint a többi gyerek, élték a zsidó családok megszokott életét, követték a törvényeket. 
Azután Jézusról beszélt Gyula, aki egyszerűen öltözött, nem tűnt ki a többiek közül. Az első csodáról Kánában, ahol Mária iráni szeretetből a vizet borrá változtatta, nem fukarkodott. Mint akkor, ma is túláradó mértékkel ajándékoz minket, ha hozzá fordulunk. Milyen tulajdonságairól hallottunk? Megszánta a naimi ifjú anyját, erő volt a szavaiban, amikor tanított. Szóba állt a bűnösökkel, betegekkel, akiket a társadalom kitaszított. Hiszen értük jött, hiszen miattunk jött. Szinte minden idejét tanítványival töltötte, csodákat tett és gyógyított. Lehetett volna gazdag ember, kamatoztatva gyógyító erejét, de azért jött, hogy az Atya akaratát teljesítse, megmutassa nekünk az Atyát.
Bennem a következő kérdések fogalmazódtak meg az előadás alatt. Vajon értjük-e, hogy itt, ebben az időben mi is Jézus tanítványai vagyunk? Az Ő élete a példa számunkra. El tudjuk-e dobni a ruhánkat, le tudjuk-e küzdeni mások rosszallását, hogy Bartimeushoz hasonlóan kéjük, Dávid fia könyörülj rajtunk? Akarunk-e Jézus segítségével meggyógyulni? Ne feledjük, van egy közbenjárónk, akit Jézus a kereszt alatt Jánosra bízott, a Szűzanya!
Kiscsoportos beszélgetés és igeliturgia zárta a napot. Köszönjük Gyula érdekes és lendületes előadását, a résztvevők nagyon élvezték. Köszönjük Tarnóczi Marikának és Ruzsa Julikának  a kiscsoportos beszélgetés vezetését.
Szűzanyánk, kérlek, segíts nekünk! Könyörögj érettünk! Járj közben értünk Szent Fiadnál!
Ámen
Konkolyné Galamb Tünde

Jézus csodálatos életéről bővebben olvashatsz a "Jézus Krisztus élete" című könyvünkben. (szerk.) Lásd: http://szeretetfoldje.hu/index.php/konyveink/12224-jezus-krisztus-elete