Beszámoló a Szeretet Földje Misszió 2011. évi munkájáról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2011. december 28. szerda

Célunk Isten országának, mint a Szeretet földjének az építése, minden számunkra lehetséges eszközzel. Mi a Szeretet földje? Isten országának megvalósulása közöttünk, ahol az  emberek megbékélnek egymással, elfordulnak a rossztól és jó célokat tűznek ki maguk és közösségeik elé. Ahol Isten áldása alá kerül az egész teremtett világ, mindenki lehetőséget kap  képességei és tehetségei kibontakozásához, és az emberek megerősítik egymást a szeretet útján. Kapcsolatot tartunk a hozzánk hasonló módon gondolkodó közösségekkel és emberekkel és segítjük egymást a missziós és imaszolgálatban is. 2011. évi tevékenységeink:

- Állandó helyi programjaink Törökbálinton: a hétfői közösségi összejövetel és a keddi szentségimádás a Szeretetláng-kápolnában, valamint ugyanott az utolsó szombati lelki napok. Ezen túl segítjük az egyházközség életét az igeliturgiák tartásával, a templomi szentségimádások szervezésével, adományok gyűjtésével a Szeretet Földje Közhasznú Alapítványon keresztül és szervezési munkákkal is.

Állandó missziós munkáink:

- cigány-misszió (elsősorban Érden és Budapesten - erről külön is beszámoltunk a honlapunkon itt: http://www.szeretetfoldje.hu/index.php/cikkek-irasok/1260-visszatekintes-a-2011-evi-ciganymissziora),

- Nemzeti Imanap, imaalkalmak, evangelizációs és missziós összejövetelek szervezése, gyógyító összejövetelek és lelki napok szervezése és lebonyolítása az egész országban és a határokon túl is,

- közösségek segítése közbenjáró imaszolgálattal és zenei szolgálattal,

- valamint a sajtó-apostolság a honlapunkon, (www.szeretetfoldje.hu), az ingyenes kiadványainkon és könyveinken keresztül is.

Néhány dologról bővebben:

- 2011. január 18-ára hetedik alkalommal szerveztük országosan a Nemzeti Imanapot (Január 18, Szent Margit ünnepe). A régi imafüzet mellé kiadtunk egy új ingyenes ima- és elmélkedő füzetet is. Az füzeteket, a plakátokat és a kedvezményes árú missziós kiadványokat továbbra is eljuttatjuk és mindenkinek, aki kéri, és igyekszünk növelni a hazánkért és nemzetünkért imádkozó keresztények számát. (És már szervezzük a nyolcadik alkalmat is 2012. janur 18-ra, lásd: http://www.szeretetfoldje.hu/index.php/imadsagok-hazankert)

- Missziós alkalmaink száma tovább növekedett. Megszerveztük a zarándoklat-kilencedet a rák megállításáért a kilenc Mária-kegyhelyre, és ezzel együtt összesen 30 gyógyító összejövetelt tartottunk Magyarországon (volt hogy egy napon kettőt is, két különböző városban) és a határokon túl. 33 egyéb (iskolai és alpha-kurzus) előadást, hat lelki napot, és az immár hagyományos kunszentmártoni három napos nyári lelkigyakorlatot.

- A Szeretet Földje Missziós Iskola - amelynek célja missziós látásmód és gyakorlat kialakítása a résztvevőkben – második féléve is erre az évre esett. Újat szeptemberben nem indítottunk, 2012-ben lelkigyakorlat formájában próbáljuk meg átadni a tananyagot. Lásd: http://www.szeretetfoldje.hu/index.php/hirek-esemenyek/34-hirek-esemenyek/1238-szeretet-foeldje-misszios-iskola-lelkigyakorlat-formajaban

- 2011-ben is megtartottuk a szokásos Szeretet Földje Találkozót (lelki nappal, kiállítással és gyógyító összejövetellel.)

- Összesen három képzőművészetit kiállítást szerveztünk ebben az évben.

- Ingyenes kiadványaink: a két imafüzet, a felvilágosító szórólap-sorozat és füzet, plakát, imalap a gyermekekért, stb. A Szeretet földje ingyenes időszaki kiadványunkat negyedévente adjuk ki és postázzuk majdnem 600 címre. Ezen kívül terjesztjük kedvezményes árú missziós kiadványainkat is.

- A Szeretet földje honlap – amelyben rendszeresen beszámolunk munkánkról, terveinkről és bemutatkozási lehetőséget is biztosítunk – látogatottsága a január havi 2962 látogatóról ez év december végére havi nyolcezer fölé emelkedett.

- Bekapcsolódtunk több nagyobb esemény munkáiba is, szervezőként és résztvevőként. Ilyenek voltak többek között a törökbálinti lelki programok, a Szeretetláng Országos Találkozó, a Regionális Karizmatikus Találkozó, Igaz Élet Istenben találkozó, Váci kiengesztelődési találkozó, cigány karácsony, Szent István Könyvhét, stb.

- Továbbra is lehetőséget és segítséget biztosítottunk adománygyűjtésre az Alapítványon keresztül más – céljainkkal egyező – szervezeteknek. Így tudtuk támogatni az óvodába fel nem vett gyerekek számára szervezett keresztény baba-mama klubot (délelőtti foglalkozások) valamint a törökbálinti Római Katolikus Egyházközséget.

Az Alapítvány munkáját Törökbálint Önkormányzata, Törökbálint Római Katolikus Egyházközsége, valamint magánszemélyek anyagi támogatása tette lehetővé.

Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik munkánkat anyagiakkal, ötleteikkel, szervezői munkával, illetve imáikkal segítették. Nélkülük egy programunk sem valósulhatott volna meg.

Imádkozunk értük és minden jótevőnkért!

Köszönjük a 2010-ban kapott 1%-os támogatást is. Továbbra is bízunk segítségükben és közreműködésükben. Kérjük azt is, ha tehetik, az 1% felajánlásával segítsék munkánkat: Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány, adószám: 18684319-1-13. 

(Bővebb információ a 06-23/330-585-ös, a 06-30/33-88-245-ös telefonszámon, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levélcímen, vagy a www.szeretetfoldje.hu honlapon.)

Imával és szeretettel: Sipos Gyula

           2011.december 28.

You have no rights to post comments