"Ezek után most már el tudom képzelni a Jóisten nagyságát és erejét”

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2015. március 06. péntek

A múlt év novemberében Szolnokon vettünk részt egy gyógyító alkalmon a fiammal. Előtte nem sokat tudtunk a karizmatikusokról, hiszen a térségünkben nincsenek jelen (Debrecenben). Óriási élmény volt, semmihez sem hasonlítható.

A Szentlélek nagy erővel volt jelen, talán azért, mert Gyuláékon kívül ott volt az egész karizmatikus közösség  -szerintem legalábbis. Ahogy beléptünk a terembe, már éreztem valami különlegeset. Valahogy mások voltak a fényviszonyok, a szemem majdhogy vibrált tőle. Jól láttam, de mégis, mintha lett volna valami a levegőben, pedig fizikailag nem volt ott semmi különös. Aztán elkezdtünk énekelni. A lelkem szinte feléledt, azt kívántam, bárcsak lenne ilyen Debrecenben is. Aztán azt éreztem, hogy szeretet tölti be a levegőt, soha nem tapasztaltam ilyesmit.
Jó volt hallgatni Gyula előadásait, régen nem volt már alkalmam ilyen szellemi töltekezésre. Egyszer Gyula megkérte a teremben lévőket, hogy imádkozzanak a mellettük levőért. Mi a fiammal egymásért imádkoztunk, közben megint valami furcsát éreztem. Egy rövid időre (kb. fél perc) elvesztettem a hallásomat. Láttam, hogy a fiam imádkozik értem, de nem hallottam a szavait.
A legkülönlegesebb azonban maga a gyógyító ima volt. Értünk két hölgy imádkozott. Óriási szeretet áradt felénk perceken keresztül. A fiam is ugyanilyen mértékűnek érezte. Ezek után most már el tudom képzelni a Jóisten nagyságát és erejét, ilyet ember nem tud produkálni. Majd jött a mise, s aztán hazamentünk. Aznap nem éreztem semmit, de másnap arra ébredtem, hogy csillapult a szemszárazságom. 20-30 percenként kell cseppentenem egyébként, akkor elég volt napjában 2-3-szor, bár még mindig száraznak éreztem a szemem. Nem sebződött, nem volt gyulladt, valóságos csoda. Sajnos csak 3 napig tartott. Csak a Jóisten tudja miért.
Januárban történt egy újabb csoda Árpád-házi Szent Margit napján. Újra csökkent a szemszárazságom, bár ekkor kevésbé. Nem tettem semmit, csak a védőszentem közbenjárásának tudom tulajdonítani. Sajnos ez is csak 3 napig tartott, de visszaadta számomra a reményt. Rájöttem, hogy akár jelzések is lehetnek ezek a csodák, hogy ne csüggedjek. Talán még nincs itt az ideje a gyógyulásnak, de megvalósulhat a jövőben. Másképp gondolkodik a Jóisten, mint mi, nem láthatjuk előre az ő útjait, de el kell fogadnunk, még akkor is, ha nem értjük miért.
Így aztán februárban újra utaztunk. Egy lelki napon vettünk részt Kunszentmártonban. Itt is érezhető volt a Szentlélek jelenléte. Éreztük Őt a szívünkben, s ott volt körülöttünk. A fiam itt különleges élményben részesült. A szeretet mellett nagy-nagy nyugalom szállta meg, s megdöbbenve vette észre, hogy pár másodperc erejéig csukott szemmel is lát.
Sokat adott ez a lelki gyakorlat. Szeretettel fogadtak Gyuláék bennünket, pedig idegenek voltunk, külön imádkoztak értünk, s Fábián atya megáldott bennünket. Mindemellett nagyon jó volt hallgatni az előadásokat, érdekesek voltak, nagy-nagy igazságtartalommal.
A Fábián atya által bemutatott mise is különleges volt. Ott kell lenni hozzá, hogy tudja az ember, hogy milyen. Testileg nem gyógyultam ugyan meg, de lelkileg sokat kaptunk. Úgy érzem, minden egyes gyógyító alkalom, lelki nap után erősebb lélekkel térek haza. Valószínűleg a Jóistennek ez fontosabb, mint a testi gyógyulásom. Úgy érzem, a gyógyulásom egy folyamat, nekem csak hinnem és bíznom kell Őbenne. Én nem ismerem a célt, de Ő igen. Ő tudja, merre vezeti az utam. Ezt el kell fogadnom, még akkor is, ha nem könnyű.
Bevallom, néha valóban nagyon félek. S ebben a világban elkél a Jóisten erősítése, hogy megmaradjunk jónak, szeretetreméltónak, hogy legyőzzük a rosszat magunkban, szüntelenül törekedni tudjunk a Jóisten felé.
S még valamit zárszónak. Tegnap kaptam meg a véreredményemet. A korábbi rákfenyegetettségem megszűnt, még nincs ugyan minden rendben, de a mostani eltérést a szemszárazságom-immunbetegségem okozza. A közvetlen rákveszély egyelőre elhárult. Nem tudom, hogy csoda-e ez vagy sem, de mindenképpen megköszönöm a Jóistennek, s reménykedem, hogy előbb-utóbb elérkezik a teljes gyógyulás ideje is.
F. Margit

Hozzászólások   

+1 #1 Keresztelő 2015-03-06 18:30
Hálát adok Uram a kegyelmekért, amelyekkel minket vigasztalsz és vezetsz.
Légy áldott a gyógyulásainkba n és légy áldott engedelmességünkben.
Téged dicsér a lélek bennünk, amikor csendesedünk és amikor vágyakozunk a Veled való találkozásra.
Légy áldott minden szentmisében és a családokban légy áldott a szerelemben és a szüzek tisztaságában.
Légy áldott a gyermekek örvendezésében és légy áldott az öregek bölcsességében.
Áldunk téged és imádunk téged Dicsőséges Szentháromság !
Atya Fiú Szentlélek !  Ámen.

You have no rights to post comments