Böjte Csaba atya ötszáz gyerekkel vonul fel Budapesten

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2018. június 12. kedd

A család és a gyerekvállalás fontosságára kívánják felhívni a figyelmet. "Sosem éreztem azt, hogy a másként gondolkodók ellen küzdjek, én azt hintem el, amit Isten a szívemre helyezett: az egészséges családok fontosságára hívom fel a figyelmet – mondta Böjte Csaba, aki szeptemberben ötszáz erdélyi gyermekkel együtt vonul fel a fővárosban.

Böjte Csaba a családról, annak értékei­ről és a XXI. században betöltött szerepéről tartott előadást szombaton. Az atya a Szentendre Barátai Egyesület meghívására érkezett a városba, ahol egy 18+1 stációból álló ösvényt szentelt fel.
– A meditációs ösvény a házasság egy-egy periódusát érinti, reflektálva a kapcsolat változásaira: a párkeresés időszakától kezdve a szerelem kibontakozásán át. Az utat végigjárók tehát saját életük egy-egy adott pontjára pillanthatnak rá vagy tekinthetnek vissza, legyen az a gyermekvárás időszaka, a mindennapi feladatok sorában a hűség megőrzésének gyakorlata, vagy a gyerekek segítése és kísérése a felnőtté válás folyamatába – mondta el lapunknak Benes Edvárd, a Szentendre Barátai Egyesület elnöke, hozzátéve, hogy jótékony célú adománygyűjtést is szerveztek a csíkszeredai árvák javára, az adakozóknak köszönhetően pedig néhány óra leforgása alatt több mint kétmillió forint gyűlt össze.
Böjte atyát a Magyar Idők arról kérdezte, hogy mi a véleménye a melegjogi mozgalmak célkitűzéseiről, az azonos neműek gyerekvállalásáról. A ferences szerzetes válaszában Isten jóságát hangsúlyozta: aki úgy teremtette meg a világot, hogy az életünket csodálatossá teszi a szerelem, és az életünk akkor válik teljessé, széppé, ha ennek a szerelemnek van gyümölcse, ki tud bontakozni.
– A keresztények számára egyértelmű az üzenet, amit megfogalmaz az Úr: Isten igéjéből jottányit sem lehet sem elhagyni, sem pedig hozzátenni, azt be kell tartani. A hatodik parancsolat is elég egyértelműen fogalmaz, nekünk, keresztényeknek ezt a szívünkbe kell vésnünk – fogalmazott a lelkipásztor.
Az azonos nemű párok gyerekvállalásával kapcsolatban Böjte atya úgy fogalmazott: nagyon kell tudni, mi az Isten akarata.
– Azokat az embereket, akik testi vagy szellemi rendellenességgel születnek, gyengéd szeretettel kísérjük útjukon, hogy valamilyen módon ők is be tudjanak illeszkedni a társadalomba. Nem akarok megbántani senkit, nem célom, hogy fájdalmat okozzak bárkinek is, így arra buzdítok mindenkit, hogy induljon el azon a csodálatos úton, amelyet Isten jelölt ki a férfiak és nők számára. Sosem éreztem azt, hogy a másként gondolkodók ellen küzdjek, én azt hintem el, amit Isten a szívemre helyezett: az egészséges családok fontosságára hívom fel a figyelmet. Azt mondom el a fiataloknak, mennyire nagyszerű dolog kiteljesedni a szerelemben férfiként és nőként, hogy aztán szülőkké válva egységes családot alkossanak, szeretetben éljenek. Sosem valami ellen, hanem valami mellett emelem fel a szavam. Így aztán szeptember 13-án Budapestre érkezem majd Erdélyből, hogy ötszáz gyerekkel együtt én is felvonuljak – jelentette ki Böjte Csaba, aki a megmozdulással arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy jó dolog gyereket vállalni, az élet mellett dönteni és a szeretet útján járni.
(magyaridok.hu)

You have no rights to post comments