Elkezdődött az idei egerszalóki ifjúsági találkozó

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. július 20. szombat

Galo Gábor, az Egri Főegyházmegye ifjúsági referense köszöntőjével és Kerényi Lajos piarista szerzetes nyitóelőadásával július 18-án elkezdődött a 36. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat, melynek idei mottója: „Isten fiatal!”

Az első napon kiscsoportos beszélgetéssel és szentmisével folytatódott, majd szentségimádással és közbenjáró imádsággal zárult a program.

A következő napokban Kerényi Lajos piarista szerzetes és Ternyák Csaba egri érsek mellett idén is találkozhatnak a fiatalok Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ifjúsági referensével; valamint Bakos Tamás és Varga Béla atyákkal.

Meghallgathatják Gersei Csenge egyetemista, Kovács Krisztián, a NEK (Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus) egri főegyházmegyei koordinátora és Simon Dávid kispap előadását is. Fellép majd az Imperfectum együttes és a Szalók Band.

Szent Ferenc Kisnővérei szentségimádást és közbenjáró imát vezetnek.

Megtekinthetnek a fiatalok egy színdarabot is, Karol Wojtyła, azaz Szent II. János Pál pápa életéről.

A találkozó ideje alatt a barlanglakásokat idén is ingyenesen látogathatják a résztvevők. Végig jelen lesz a RÉV, a Katolikus Karitász szenvedélybetegeket segítő szolgálata. Lehetőség nyílik kézművességre, kedvezményes barangolásra a szalóki Tücsökbusszal, valamint véradásra (pénteken 11-től 15 óráig és szombaton 13.30-tól 16.30-ig). Megismerkedhetnek idén a fiatalok a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel, és ismét találkozhatnak a Faludi Ferenc Akadémia Filmszemléjével is.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Balogh Ferenc

(Magyar Kurir)

You have no rights to post comments