CitizenGo-beszámoló sikeres életvédő akcióról

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2020. július 14. kedd

Az ENSZ Népesedési és Fejlesztési Bizottságának ötvenharmadik ülésén (CPD 53) folytatott hosszú, bizonytalan és heves tárgyalások életpárti sikerrel végződtek.

Köszönjük, hogy hozzájárult ehhez a történelmi sikerhez, és a segítségével blokkolni tudtuk az ENSZ-ben felerősödött abortuszpárti törekvéseket, amelyek révén még a koronavírussal kapcsolatos támogatások körébe is becsempészték volna az abortuszokat.
A Népesedési és Fejlesztési Bizottság támogatandó célként határozta meg a koronavírus-járvány kapcsán nyújtott nemzetközi segítségnyújtást tárgyaló nyilatkozattervezetében a reproduktív jogokat, tehát az abortuszokat, megkísérelve a segélyekkel együtt azokba a fejlődő országokba is eljuttatni azokat, amelyek elutasítják az abortuszt, így például az én országomba, Kenyába is. Először az ENSZ történetében a online folytatták a tárgyalásokat.
Hála Istennek, a CitizenGO csapata több más életpárti szervezettel összefogva hatással tudott lenni a tárgyalásokra. Ehhez hozzájárult az is, hogy gyorsan cselekedtünk, és sokan, több mint félmillióan felszólaltunk.
Hadd meséljem el röviden, hogy mit tettünk a tárgyalás első, május 29-i ülése óta, amikor a Bizottság elnöki irodája benyújtotta a vitatott dokumentumtervezetet. Ez a tervezet tartalmazta az ellentmondásos és elfogadhatatlan 15. bekezdést, amely világszerte abortuszpárti lépésekre sürgette a tagállamokat. A szöveggel kapcsolatban szintén aggályos volt, hogy szintén először az ENSZ történetében nem tartalmazta a szuverenitással kapcsolatos bekezdéseket.
Amint értesültünk az aggasztó szövegről, megfogalmaztuk a petíciónkat, és arra kértük közösségünk tagjait, hogy fogjunk össze, és próbáljuk együtt megakadályozni az abortuszpártiak legújabb lépését az ENSZ-ben. Örömmel tapasztaltuk, hogy nagyon sokan a szívünkön viseljük a születendő gyermekek sorsát. Petíciónkhoz eddig 528 002-en csatlakoztunk, így ennyi e-mailt küldtünk az ENSZ-bizottság elnökségének irodájába. Az aláírók között 15 000 magyar volt, nagyon köszönjük a támogatásukat!
A tárgyalások nemcsak ellentmondásosak voltak, hanem kiszámíthatatlanok is, mivel a nyilvánosságot rendkívüli módon kizárták belőlük. Eleinte háromnaposnak hirdették meg az ülést, amiből egy egész hónap lett.
Köszönjük tagjaink türelmét, akik szeretettel fogadták az üggyel kapcsolatos híreinket és felhívásainkat, akkor is, amikor a határidőt eltolták, így kampányunkat is meg kellett hosszabbítani. Az abortuszlobbi képviselői tologatták a záróülés határidejét, mivel a céljuk az volt, hogy konszenzussal elfogadják a nyilatkozatot az életellenes 15. bekezdéssel együtt.
Munkatársaimmal együtt mindvégig éberek maradtunk, és New York-i barátainkkal és küzdőtársainkkal együttműködve gondoskodtunk róla, hogy a döntéshozók meghallják a hangunkat.
Az eredeti dokumentumtervezeten minden alkalommal változtattak. Ezekből a változtatásokból teljesen egyértelművé vált az abortusz melletti következetesség.
Ezen tervezetek elfogadása hatalmas veszteséget jelentett volna a születendő gyermekek védelme szempontjából. Így gyorsan kellett cselekednünk, és egyszerre lobbiznunk az ENSZ-bürokraták hivatalában és a tagállamok fővárosaiban. Különféle módokon igyekeztünk felhívni a döntéshozókat a szövegben rejlő életellenes tartalomra.
Végül számos ország meghallgatta a figyelmeztetésünket, és a vita során elutasították a szöveg végleges tervezetét, így csak nem született meg a nyilatkozat elfogadásához szükséges konszenzus. Ez azt is jelentette, hogy az ülés elnökének kétoldalú tárgyalásokat kellett kezdeményeznie a konszenzus elérése érdekében.
Miután világszerte mozgósítottunk, több ország elutasította az abortusznyelvezetet a dokumentumban, ami így a végső konszenzus hiányához is vezetett. Az ülés elnöke tehát közölte a tárgyaló felekkel a vitatott nyilatkozat visszavonását a konszenzus hiánya miatt. Ez a pillanat kampányunk győzelmét jelentette.
Köszönjük, hogy számíthattunk Önre, még akkor is, amikor sürgős lépésekre kértük. Köszönjük a türelmét, amellyel a kampánnyal kapcsolatos sürgős leveleinket fogadta, és a lépéseit, amelyeket a siker érdekében tett. Például a petíció aláírását vagy ismerősi körében való terjesztését. Hisszük, hogy minden fáradságot megér a kicsiny, ártatlan emberi életekért küzdeni.
Most nyertünk, de az életért folytatott küzdelem közel sem ért véget. További nemzetközi együttműködésre van szükség a pro-life szervezetek és az életet védő országok részéről, amely segít minket abban, hogy a jövőben is megállítsuk a hasonló aljas törekvéseket, és világszerte minél nagyobb védelmet eszközöljünk ki legfiatalabb embertársaink részére.
Az ENSZ folyamatosan a humanitárius és fejlesztési segélyek feltételéül szabja az életpárti országok (pl. az én országom, Kenya) számámra az abortusz és az LGBT-ideológia elfogadását. Ez nem más, mint ideológiai gyarmatosítás, amit mi a leghatározottabban elutasítunk. A CitizenGO a jövőben is fel fog szólalni a nemzetközi szervezetek szélsőséges élet- és családellenes törekvéseivel szemben.
Isten áldja! Köszönjük a támogatását!
Üdvözlettel:
Ann Kioko, a CitizenGO afrikai kampányigazgatója és a CitizenGO csapata

You have no rights to post comments