Imára és böjtre hív az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. február 21. péntek

Az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia február 20-án felhívást adott ki a kijevi eseményekkel kapcsolatban. - Számunkra is fontos az ügy, legalább a kárpátaljai magyarok miatt:

Munkácson február 20-án egész napos szentségimádást tartottak Ukrajna békéjéért, és szerte az országban nem egy római katolikus plébánián hetek óta folyamatosan imaórákat, szentségimádást tartanak erre a szándékra.

A Majdan melletti Szent Mihály pravoszláv templomot megnyitották a tüntetők, főleg a sebesültek számára, szinte kórházat rendeztek be az épületben. A szintén a Majdan közelében lévő római katolikus Szent Sándor székesegyházat is megnyitották a sebesülteknek – tájékoztatta szerkesztőségünket Pápai Zsuzsanna.

 

Krisztusban kedves Testvérek, kedves honfitársak!

Nagy fájdalmunkra az ukrajnai egyházi közösségek békefelhívásai nem találtak meghallgatásra. Folytatódik a vérontás, emberek halnak meg, nem szűnik meg az erőszak. Minden hívünket imára és böjtre szólítjuk fel. Az imádság és áldozathozatalaink a legerősebb és a legelső eszköz számunkra. Kérünk mindenkit, hogy szüntelenül könyörögjön az irgalmas Istenhez sokat szenvedett Hazánkért. A lelkipásztorokat arra buzdítjuk, hogy szervezzenek imavirrasztásokat a plébániákon, a csoportokban és a közösségekben. Az Isteni Gondviselés útjai titokban maradnak számunkra. Kérjük Istent, hogy vonuljon vissza a rossz és győzedelmeskedjen a jó, hogy tűnjön el a gyűlölet és a bosszúvágy, szülessen meg a testvéri szeretet, hogy legyen vége a háborúnak és jöjjön el a béke, hogy oszoljon el a sötétség és keljen fel az isteni kegyelem napja. Köszönjük nektek, kedves Testvérek, minden imátokat és áldozatotokat arra a szándékra, hogy béke legyen Ukrajnában. Szívből adjuk rátok áldásunkat!

2014. február 20.

Az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia

Magyar Kurír

You have no rights to post comments