Iparággá vált Angliában a pedofília

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. március 06. péntek

David Cameron brit miniszterelnök mondott beszédet azon a szakértői csúcsértekezleten, amit a fiatalkorúakkal szembeni szexuális visszaélések - mint a kormányfő mondta - "ipari méretű" elterjedése és az utóbbi időben kirobbant botrányok miatt hívtak össze. Cameron bejelentette, hogy börtönbüntetéssel fogják sújtani azokat a szociális munkásokat és tanárokat is, akik elmulasztják a tettesek feljelentését, és szemet hunynak a pedofil jelenségek felett.

David Cameron miniszterelnök bejelentette, hogy előterjesztést nyújt be, amely lehetővé tenné, hogy akár öt évig terjedő börtönnel büntessék azokat a gyermekvédelmi megbízottakat és szociális munkásokat, akik tétlenül tűrik a fiatalkorúak elleni szexuális bűntényeket, és sokszor közönyösen úgy vélekednek, hogy a kárvallottak maguk választják ezt az életformát. A rendőrség több esetben megpróbált eltussolni fiatalkorúak ellen elkövetett visszaéléseket, mert az esetek egy része prominens személyiségeket, parlamenti képviselőket is érintett.
A szakértők tisztában vannak a pedofília tűrhetetlen mértékű elterjedésében rejlő veszélyekkel és a hiányosságokkal, de úgy vélik, hogy a szociális munkások büntetése kontraproduktív lépés lenne, mert ekkora felelősségvállalásra kényszerítve kevesen vállalnának ilyen munkakört.
Bizonyos, hogy a probléma mostani fókuszba helyezésének köze van a nagy-britanniai választások közelgő időpontjához, hiszen a kirobbant botrányok általános felháborodást keltettek.
A legnagyobb felhördülés a Rotherham városában működő pedofil bordélyház leleplezése nyomán támadt, itt 1997 és 2013 között mintegy 1.400 fiatalkorút szervezett be nyerészkedés céljával egy főleg pakisztániakból álló bűnbanda, még tizenegy éves kislányokat is. A vizsgálat országos méretűvé szélesedett, és egymás után buktak le prominens veterán pedofilok, például a dalénekes Rolf Harris, a közismert sajtóügynök Max Clifford vagy a rock sztár Gary Glitter, akiket azután börtönbüntetésre ítéltek.
Sárközi Mátyás, London
(inforadio.hu)

You have no rights to post comments