Sziget fesztivál statisztika

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2017. augusztus 17. csütörtök

Befejeződött a 25. Sziget fesztivál, amin 46 ezerrel kevesebben voltak, mint tavaly (így is összesen 450-ezren). Az idei Sziget fesztivál idején több mint 200 fesztiválozót szállítottak be és láttak el a budapesti Honvéd kórházban, írja az MTI a kórház tájékoztatása alapján. 45 tolvaj, 11 kábítószer árus akadt horogra... Részletek:

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ közleménye szerint a Sziget fesztivál sérültjei és betegei a kórház sürgősségi betegellátó, valamint baleseti sebészeti osztályának jelentenek leginkább többletfeladatot.
2015-ben 192
2016-ban 230
2017-ben 208 embert láttak el.
A betegek több mint 90 százalékát az ellátás és néhány órás megfigyelés után elengedték. Idén a legsúlyosabb eset egy epilepsziás rohamot kapott férfi volt.
A legtöbb sérülés zúzódás vagy végtagtörés volt, de előfordultak allergiás, tüdőgyulladásos betegek, illetve többeknek amiatt volt szükségük orvosi segítségre, mert otthon felejtették rendszeresen szedett gyógyszereiket.
A legfiatalabb ellátott fesztiválozó 17, a legidősebb 63 éves volt.
A Honvédkórházba szállítottak ötöde volt csupán magyar, több holland, német, francia, brit állampolgár volt, de chilei és új-zélandi is volt a sérültek között. 
"Az intézmény reméli, hogy a későbbiek során a Sziget fesztivál szervezői más tömegrendezvények szervezőihez hasonlóan háttérintézményi megállapodást kötnek a Honvédkórházzal, amely elsősorban a többletfeladatokból járó járulékos költségeket fedezné, illetve lehetőséget nyújtana a biztosítással nem rendelkező betegek ellátásának finanszírozására."
Nemcsak sérültek, hanem egyéb károsultak is megfordultak a Szigeten. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerint ugyanakkor az idén 16 százalékkal kevesebb bűncselekmény történt, mint tavaly.
Nemcsak magyar, hanem német, francia és brit rendőrök is részt vettek a rendezvény biztosításában. A legjellemzőbb bűncselekmény a lopás és a kifosztás volt, főleg sátrakból vitték el a szórakozók értéktárgyait. Előfordult olyan eset is, amikor éjjel, a sátor oldalát kivágva jutottak az értékekhez. A nyolc nap alatt 45 embert fogtak el a rendőrök.
A rendezvény alatt tizenegy embert kábítószer-terjesztés miatt állítottak elő, közülük kilencen külföldről érkeztek. És a rendőrök a fogyasztókat sem kímélték, kábítószer-fogyasztás miatt ugyanis tizenöt ember ellen eljárás indult. A rendőrök 183,3 gramm zöld növényi származékot, 419,9 gramm tablettát, 181,8 gramm port, 2,3 gramm olajos folyadékot és 6 bélyeget foglaltak le, írja az MTI.
(index.hu)

You have no rights to post comments