Emlékszünk még a szőkefalvi jelenésekre?

Kategória: Eheti Megjelent: 2020. november 30. hétfő

Szőkefalva jelképes hely Romániában, Erdélyben. Megtalálható benne mind a négy fő felekezet – katolikus, ortodox, református és unitárius – és fő népcsoport, a magyar és a román. 1999. május végén példátlan jégverés tönkretette Szőkefalva kivételével a környék minden faluját. A termés elpusztult (8 faluban 100 %-os károsodást szenvedtek), és legtöbb helyen a házak ablakait is bezúzta a jég. Szőkefalván viszont nemcsak, hogy minden kártól mentesek maradtak, hanem a termés gazdagabb volt, mint valaha.

A nagy részben még 2001-ben is hitetlenkedő szőkefalvaiak úgy emlegetik ezt az eseményt, hogy kell lennie valaminek ebben a Mária jelenésben, mert a láthatatlan természetfeletti világ keze mutatkozott meg ebben a természeti katasztrófában. Milyen Mária-jelenésről van szó?
1999. tavaszán (március 21.) kapott először a Marián Rózsika üzeneteket a Szűzanyától, amelyek híre hamar elterjedt. Ebben azt kéri, hogy alakítsanak egy római katolikusokból álló héttagú engesztelő közösséget, valamint egy ugyancsak héttagú ortodox román nyelvű imacsoportot. Mindkét imádkozó közösségben szentolvasóval imádkozzanak – Isten irgalmát kérve – egy falut veszélyeztető katasztrófa elhárításáért.  (Rózsika alig lát, szinte vak, ráadásul cigány származású is, az üzeneteket pedig román nyelven kapta – mivel magyarul gyengén beszél -, amit később rögtön fordítottak magyarra a sok ezer zarándoknak.) Az esemény jelképes: ahogy egy falu fölött meg lehet állítani a katasztrófát, úgy lehet az egész ország, az egész világ fölött imádsággal…
Hat éven keresztül jelenik meg rendszeresen a Szűzanya, zarándokok tömegeit vonzva magához. 2001. advent elején (december 2.) ezt az üzenetet adta: „Drága gyermekeim! Beléptetek az adventi időbe. Az én Szent Fiam kéri, hogy imádkozzatok még többet, böjtöljetek és legyetek irgalmasok. Tisztítsátok meg szíveteket, lelketeket szent gyónással. Legyetek a Szeretet eszközei, a Béke eszközei. Drága gyermekeim! Karácsony szombatján nyissátok meg megkeményedett szíveteket, hogy meg tudjon születni az Én Szent Fiam, és meleg lakhelyre találjon a Ti szívetekben. Ne feledkezzetek meg szeretni, szeressétek egymást igazi Szeretettel.”
A Szűzanya Szőkefalván több komoly figyelmeztetést – és biztatást is mondott. 2003. június 17-én: „Drága gyermekeim, meghívlak benneteket újra az imára és a böjtre, mert böjttel és imával állíthatjátok meg a természeti katasztrófákat.”
2005. június 17-én, az utolsó nyilvános üzenetében a Szűzanya ezt mondta: „Drága gyermekeim, köszönöm, hogy elfogadtátok hívásomat ezen a leányomon keresztül. Drága gyermekeim, ne felejtsétek el, amire tanítottalak eddig titeket, és amit mondtam eddig nektek.
Az én Szent Fiam kéri tőletek, hogy cselekedjetek! Szeressétek felebarátotokat, mint önmagatokat. Drága gyermekeim, imádkozzatok, mert imáitokkal sok örömet szereztek nekem.
Ne feledkezzetek meg imádkozni, böjtölni és töltsétek meg a templomokat. Mindezt már mondtam nektek, de kevés lélek hallotta meg ezt az üzenetet, mert sok üres templomra találtam.
Drága gyermekeim, többször mondtam nektek, hogy ne féljetek semmitől, mert én veletek vagyok, és mindnyájatokat betakarlak védő palástommal. Mindnyájatokat szeretlek!”
Mit lehet ehhez hozzá tenni?
Emlékezzünk Szőkefalvára, szívleljük meg a Szűzanya tanítását és cselekedjünk meghívásunk szerint!
Imával és szeretettel: Gyula (sipos – www.szeretetfoldje.hu)

You have no rights to post comments