Kicsi, nagy és lehetetlen dolgok Istennel

Kategória: Eheti Megjelent: 2016. május 02. hétfő

Szombaton a regionális katolikus karizmatikus találkozón volt egy kijelentés az Úrtól: „van közöttünk valaki, aki esténként már annyira fáradt, hogy elalszik ima közben és emiatt lelkiismeret-furdalása van. Isten pedig azt mondja neki: nemde reggel úgy ébredsz, hogy magadban dalolsz hozzám? A lelked imádkozik – Én imádkozom benned -, éjjel is…” Később egy asszony odajött és elmondta, hogy ez a kijelentés róla szólt és most nagyon örül. Nos, ez csak egy kis történet, de jól mutatja, hogy Isten a legkisebb dolgainkban is velünk van, figyel ránk és segít.

Kint a folyosón összefutottam egy másik asszonnyal, aki örömmel mondta el, hogy néhány éve, amikor Makkosmárián tartottunk gyógyító összejövetelt, ő is eljött egy ismerősével, mert rákos volt – és Istennek legyen hála, meggyógyult a betegségéből!
Ez már bizony nagy dolog, de azért lehet azt mondani, hogy jó, jó, de az orvosok is tudják gyógyítani a rákot. (Igaz, hogy e mögött is ott van Isten kegyelme…)
Ami azonban Isten nélkül lehetetlen:
Egy budaörsi lelkipásztori kisegítő férfi tanúságot tett a találkozón és elmesélt egy történetet. Egy vasárnapi szentmisén, amikor áldoztatott a templomban, egy fiatal férfi is kijött áldozni – de ahogy nézte őt a lelkipásztori kisegítő, nyugtalan érzések töltötték el, ezért megkereste és beszélgetni kezdett vele. Kiderült, hogy a fiatal férfinek fogalma sincs keresztény hitünkről, a szentmise rendjéről, csak bejött a templomba, és amikor a többiek szentáldozáshoz járultak, ő is beállt a sorba… Nos, a beszélgetéseknek az lett a vége, hogy a fiatal férfi megtért és katolizált. E folyamat közben megtért a barátnője is, akivel együtt élt, és összeházasodtak. Megváltozott életük szépségét és boldogságát látva több másik ember is megtért és kialakult egy kis közösség.
Ez bizony már Isten nélkül lehetetlen: Őt megismerni, megszeretni, halott lelkűből élővé válni – ez a legnagyobb dolog, ami csak történhet velünk! – s lám, Istennek semmi sem lehetetlen! Ez a tökéletes életmentés az életre, a teljes életre és az örök életre!
A történetnek azonban még nincs vége.
Hogy a közösségnek milyen ereje van, jól mutatta a tanúságtétel folytatása. Kijött egy fiatalasszony, óriási pocakkal, láthatóan nem sokkal szülés előtt állt. Elmondta, hogy néhány éve súlyosan megbetegedett. Akkor két gyerekük volt és az orvosok azt mondták, hogy ha meggyógyul is, több gyermeke biztos nem lehet. A közösség azonban imádkozott érte – az eredmény pedig szemmel látható volt mindannyiunk előtt!
Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy Szentlelked erejével keltsd életre nemzetünket! Járd át családjainkat, öleld át a fiatalokat és időseket, szegényeket és gazdagokat, betegeket és egészségeseket, magyarokat és nem magyarokat és hozd el közénk a megtérés, a gyógyulás, szabadulás és megújulás idejét! Köszönöm Uram, hogy meghallgatod imáinkat és cselekszel értünk! Ámen.
Sípos (S) Gyula (www.szeretetfoldje.hu)

Hozzászólások   

#1 Keresztelő 2016-05-03 06:48
Ámen.

You have no rights to post comments