Európa összeomlásának szellemi gyökere – és ellenszere

Kategória: Eheti Megjelent: 2017. március 20. hétfő

A nemrég megtartott budapesti konferencián Damian Stayne feltette a kérdést, az elmúlt években vajon miért változott meg és vált válságossá Európa állapota? Nagy Britannia kiválása (Brexit), a szélsőséges pártok előretörése, a muzulmán áradat – sorolhatjuk azokat a dolgokat, amelyek néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűntek volna. Billy Graham, amerikai evangelista lányának is hasonló kérdést tettek fel, csak az USA-ról 2009-ben, egy ártatlan kislány iskolai lelövése kapcsán. Mindketten hasonló választ adtak.

Anne Graham válasza: "Úgy hiszem, Istent nagyon elszomorítja, ami velünk történt, ám évek óta azt mondjuk neki: "Menj ki az iskoláinkból, menj ki a kormányunkból, és távozz az életünkből. „És Ő, amilyen úriember, csendben hátrahúzódott. Miképpen várhatjuk el Istentől, hogy áldását és védelmet adja, ha egyben arra szólítjuk fel, hogy hagyjon bennünket egyedül?” Röviden: Amit vetsz, azt aratod.
Damian Stayne hasonlóan felelt. Európa vezetői úgy döntöttek, hogy az Európai Unió alapszerződésébe nem vesznek bele semmilyen, a kereszténységre utaló mondatot. Röviden összefoglalva, ezzel azt mondták, hogy sem a keresztény Istent nem ismerik el, sem azt, hogy a kereszténység bármit is hozzáadott volna Európa értékeihez. Isten pedig azt mondta, hogy ha ti ezt így gondoljátok, akkor rendben, csináljátok nélkülem…
Világi ember ezen csak nevet – nehezen tudja elképzelni, hogy néhány mondat ide vagy oda ilyen mértékben befolyásolhatná a világ és benne az ő életét. Mi azonban tudjuk, hogy mindent Isten alkotott és mindent Ő tart fenn. Ahonnan Isten „kivonul”, ahol megszűnik az áldás, ott minden átkozottá válik, minden megrendül, hiszen létének alapja és összetartó ereje tűnik el. Hiába minden okos ötlet, kreativitás, tudomány, társadalmi mozgalom – még a jószándékú dolgok is rosszul sülnek el.
Kérdés csak az, hogy Isten végleg és visszafordíthatatlanul elfordult-e tőlünk?
Nagyon fontos, hogy a válságjelekkel párhuzamosan biztató próféciákat is kaptunk az elmúlt években. Néhány éve keresztény szolgálatok vezetői találkoztak Svájcban a világ minden tájáról, hogy azért imádkozzanak, mit tervez Isten a földrészünkön. „Kialakult egy vízió 100 millió lélek megmentéséről az elkövetkező 10 évben. Teljesen irreális számnak tűnik? Nos, Istennek minden lehetséges. De miért lenne lehetetlen az ébredés Európában?”
Eljött volna Európa ideje? Ezek szerint a válság Isten figyelmeztetése és felhívása a megtérésre – amire Európa (reményeink szerint) válaszolni is fog. Ennek a megtérésre hívásnak – és az Egyház válaszának – része Ferenc pápa evangéliumi igehirdetése és a megújulási mozgalmak aktivitása is.
Számunkra pedig a legfontosabb kérdés: akkor eljött Magyarország ideje is? Hiszen a válság nálunk is válság, az önigazultság és megmerevedés nálunk is önigazultság és megmerevedés, és a bűnök nálunk is az egekig érnek.
Nos, az elmúlt években kaptunk próféciákat hazánkról is.
F. Tibor atya imádság közben fentről látta hazánk határvonalait. „Két angyal szállt le a földre és belevetette a földbe mindazon áldozatok, imák magvait, amit a hívő magyarok hoztak az országért. A gabona gyorsan felnőtt, termést hozott és az angyalok azonnal learatták. Rögtön az aratás után az országunkat betöltötte az élő, kovászos kenyér és dagadt, mint amikor a kalács betölti a fémkeret formáját. A következő pillanatban már úgy láttam a kenyeret, hogy az éppen megsült és az egész ország Isten élő, ízes sült kenyerévé vált. A kenyérhez mindenhonnan jöttek emberek a körülöttünk lévő országokból, törtek belőle egy darabot és elvitték haza, hogy az ő hazájukban is megújulhasson a hit, remény, szeretet. Ennek már tizenhárom éve.”
Amikor Damian Stayne 2012-ben itt volt, ezt a képet kapta: „Magyarországról az élő vizek forrásai fakadnak, melyek átfolynak a környező országokba, és ott is ettől élő vizek indulnak folyni.”
Elke Mölle az augsburgi imádság házából 2014-ben azt kapta, hogy hazánk - mint Eszter királyné - közbenjáróként áll Isten előtt a szomszédos népekért és Európáért is. „A közbenjárás a ti legerősebb fegyveretek és hivatásotok. Az Úr útját fogjátok készíteni, hogy vissza tudja nyerni Európát Isten országa számára.” (Itt gondolhatunk a hazánkban erős engesztelő mozgalmakra is.)
Regina Collins nővér a 2015-ös regionális karizmatikus találkozón (Törökbálinton) azt mondta, évekkel ezelőtt azt kapta, hogy Magyarország lesz Európa spirituális megújulásának a forrása. Itt megtérnek az emberek és elmennek a szomszédos országokba hirdetni az Igét, illetve itt olyan csodák és jelek történnek, hogy az emberek ide jönnek megnézni, mi folyik itt, és megtérnek és úgy mennek vissza hazájukba, hirdetni az Evangéliumot…
A Szeretet földje víziójában ugyanezt a hitet és reményt „dédelgetjük” több, mint két évtizede. Hisszük, hogy vissza kell térnünk Istenhez, a Szeretet Istenéhez, elfogadni a megváltást Jézus Krisztusban. A Szentlélek erejével körül járni és jót tenni, közösségben az angyalokkal és szentekkel…
A Szentírás tanúsága szerint, ahol a bűn elhatalmasodik, ott még jobban túlárad a kegyelem – csak élnünk kell vele! Ezen igyekszünk, s bár azt nem állíthatjuk, hogy már nagyon sokat elértünk - inkább azt, hogy még mindig csak az út elején tartunk -, de azt igen, hogy működik! Az imádság és szeretet célt ér, ezért: térjetek meg, mert elközelgett a mennyek országa...
Sípos (S) Gyula (www.szeretetfoldje.hu)

You have no rights to post comments