Otthonukat elvesztett családokat támogat a Katolikus Karitász a horvátországi földrengés után

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2021. január 05. kedd

Gyűjtést hirdet a Katolikus Karitász a horvátországi földrengés károsultjainak megsegítésére, valamint az újjáépítés költségeire.

A Katolikus Karitász a földrengés után kötelességének érezte az azonnali segítségnyújtást hálózatán keresztül, és felvette a kapcsolatot a sziszeki karitásszal. Az első napokban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 10 millió forint segélyt küldött Horvátországba, valamint az év első napján megérkezett a helyszínre a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 1,6 millió forint értékű szállítmánya, benne létfontosságú eszközökkel, élelmiszerrel, takarókkal.

A Katolikus Karitász a sziszeki karitásszal egyeztetve, az igények felmérését követően további segítségnyújtást végez, melyhez országosan lehet csatlakozni. A gyűjtés célja a krízishelyzetbe került családok támogatása, továbbá otthonuk helyreállítása, újjáépítése, amit a segélyszervezet pénzadománnyal és építőanyagokkal támogat.

Adományokat átutalással a Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008 számlaszámára, „Földrengés” közleménnyel; a 1356-os adományvonal hívásával (hívásonként 500 Ft); valamint a Karitász.hu oldalon online adományozással lehet eljuttatni a segélyszervezethez.

Ismert, hogy 2020 utolsó napjaiban számos áldozata volt a horvátországi földrengésnek, sok család került nehéz helyzetbe a természeti katasztrófa miatt. Sziszek és Glina település is súlyos károkat szenvedett, az ott élő családok közül rengetegen kerültek nehéz helyzetbe. Az első felmérések alapján mintegy ötezer gyerek maradt iskola nélkül, mivel öt iskolaépület teljesen megrongálódott, kilenc jelentős felújítással még rendbe hozható, és tizenhárom maradt működőképes.

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Vatican News, Hrvatski Caritas

Magyar Kurír