Keresztényeket dobtak a tengerbe egy menekülthajón a muszlimok

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. április 17. péntek

A szicíliai hatóságok csütörtökön őrizetbe vettek 15 muzulmán illegális bevándorlót, akiket társaik azzal vádolnak, hogy a velük utazó keresztényeket a nyílt tengeren a vízbe dobták. Az Elefántcsontpartról, Szenegálból és Maliból származó férfiakat vallási gyűlöletből elkövetett többrendbeli gyilkossággal vádolják.

A túlélők beszámolói szerint a 105 fős illegális bevándorlócsoport Líbia partjairól indult el és Olaszország felé tartott, amikor a Földközi-tengeren vallási okokból vita robbant ki a hajón levők között. A muzulmán bevándorlók rárontottak a hajón utazó nigériai és ghánai keresztényekre, és 12 embert közülük belöktek a tengerbe. A többiek úgy álltak ellen, hogy a hajón egymásba kapaszkodva láncot alkottak.
Az utóbbi öt napban 10 ezer illegális bevándorló érkezett az olasz partokra, többségük közép-afrikai muzulmán. Egy a napokban Szicíliába érkezett gambiai férfi a SkyTg24 olasz hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta, két hónapon át utazott: először Gambiából Líbiába jutott el, majd onnan hajóval kelt át a Földközi-tengeren. A teljes útért 1100 dollárt (330 ezer forintot) fizetett. Az utat egy 160 fős csoporttal tette meg, és mindegyikük épségben érkezett meg Szicíliába, de a tengeren látták, hogyan süllyed el a közelükben egy másik, szintén bevándorlókat szállító hajó.
(index.hu)

You have no rights to post comments