Iszlám csőbomba Magyarországon?

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. május 19. kedd

Csőbomba volt a Prágából Varbába tartó buszon, amely szombaton haladt át Magyarországon, írta a Hvg.hu. Ez az a busz, amelyet szombaton az utasok kérésére félre állt az M0-ás autópálya Anna-hegyi pihenőhelyénél, és átvizsgálta a rendőrség. Az utasok szúrós szagot éreztek.

A Hvg most azt írja, hogy egy cseh vagy szlovák állampolgár helyezte el a csőbombát a buszra, majd leszállt, mielőtt a járat Magyarországra ért volna. A lap szerint a bombát elhelyező ember Prágában szállhatot fel, majd Brnóban le. A lap meg nem erősített hírei szerint a TEK mesterlövészei szálltak ki a helyszínre, ők lőhették ki a csomagot, ami azért ereszthetett szagot, mert felborult.
A buszon egyébként 37 utas és két egymást váltó sofőr utazott. Egy bolgár lap arról számolt be, hogy a magyar hatóságok szerint a csőbomba nagyerejű volt. Ezzel kapcsolatban azonban egyelőre nincs hivatalos információ.
A Hvg szerint a bolgár elhárítás egyik ezredese, Ivan Bojadzsiev szerint felépítése alapján a csőbombát az Iszlám Állam, vagy más, "közeleti-gyökerű" szervezet helyezhette el a buszon.
(index.hu)

You have no rights to post comments