EU-politika az abortuszok terjesztéséért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. május 22. péntek

Május 26-án az EU közös döntést hozhat az abortuszok előmozdítása érdekében, holott az abortuszt több soron tagállami hatáskörbe helyezte az Európai Parlament. Amennyiben minden tagállam igent mond az "abortuszjog előmozdítására” – akár saját jogszabályaival ellentétben –, a nemzetközi fórumokon az EU egységes blokként lép fel az abortuszok terjesztése érdekében.

 Az abortuszpártiak az anyai halandóság csökkenéséért szállnak síkra azzal érvelve, hogy az abortuszok korlátlan terjedése a világban a nők egészségét szolgálja. Gondoljunk bele, hogy a nők méhét kaparó küretkanál, a vákuumgép szívása és zúgása, vagy az erőteljes hormonhatásokkal működő készítmények valójában mennyire szolgálják a nők egészségét? A nők (és férfiak) egészség a képzett orvosok és megfelelő ellátású egészségügyi rendszerek szolgálják, nem beszélve a kiegyensúlyozott és őszinte kapcsolatok egészségmegőrző hatásairól... az egész világon. Következésképp nem az abortusz terjesztésébe kellene az adófizetők pénzét és a döntéshozók energiáját ölni, hanem sokkal inkább az orvosok életigenlő képzésére és a megfelelő egészségügyi rendszerek kiépítésére. Itthon és külföldön. Ez kérem nem a spanyol viasz, már az 1970-as években, az egyik legnagyobb abortusz-szolgáltató vezetője úgy nyilatkozott, hogy a "fejlett országokban (ahol megfelelő az oktatási és egészségügyi rendszer), elhanyagolható a nem biztonságos abortuszok száma”. (forrás a linken elérhető) Azaz már évtizedekkel ezelőtt kijelentették az abortuszok legfőbb pártolói, hogy a nők egészsége és az anyai halandóság az egészségügyi és oktatási rendszer javításával függ össze.

http://citizengo.org/hu

Ennek ellenére alig akad Európában olyan ország, amely belátná, hogy az anyák egészségét vajmi kevéssé szolgálja az abortuszok terjedése, terjesztése. A május 26-i döntés előtt érdemes megnézni, hogy milyen programokat támogat az EU harmadik országokban. A Bangladesh projektben csak 2005-ben 1,48 millió euróval támogatták a nők menstruációs ciklusának szabályozását (forrás a linken elérhető). A feltehetően várandós nők jelentkeztek a női klinikákon, a várandósság hivatalos megállapítása előtt vákuumgéppel eltávolították a méhük tartalmát, majd hivatalosan is megállapítást nyert, hogy a páciens nem várandós. Nem látható tisztán, hogy a beavatkozások milyen mértékeben okoztak abortuszokat.

Kérje Ön is hazánk képviselőit, hogy mondjanak nemet az abortuszok terjesztésére! Bízzák ránk magyarokra, hogy mit gondolunk az abortuszról, ne akarják a nemzetközi fórumokon a mi nevünkben is támogatni az abortuszokat. Főleg ne az anyák egészségének megőrzése érdekében!

You have no rights to post comments