Ferences felhívás gitáros flashmobra

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. november 27. péntek

"Kedves Barátaink! Mint bizonyára Ti is érzékelitek, napjainkban egyre nagyobb mértéket ölt a világban tapasztalható békétlenség, mind a hétköznapokban, mindennapjainkban, emberi kapcsolatainkban; mind pedig a világban, a Közel-Keleten és más, távolabbi országokban egyaránt.

A Ferences Rend karizmájában már a kezdetektől kiemelkedő szerepet kapott a békéért való imádság, a békesség keresése. Szent Ferenc imájában olvashatjuk: „Uram, tégy a béke eszközévé, hogy szeretetet vigyek oda, ahol gyűlölet van.” Nincs ez másképp napjainkban sem, hiszen a ferencesek ma is jelen vannak Szíriában, a Szentföldön és más, biztonsági szempontból kockázatosnak tekinthető területeken. A rendtagok naponta tesznek gyakorlati lépéseket az elesettek felkarolásában, a párbeszéd kialakításában és a békesség megteremtésében.
Bár a békességszerzés nem feltűnő tevékenység, arra gondoltunk, hogy egy látványos figyelemfelkeltő és tanúságtevő akcióval Karácsony előtt hozzájárulhatnánk a békére való felhíváshoz. Hiszünk abban, hogy van ereje annak, ha több mint 200 katolikus fiatal gitárral a kezében kiáll és a békességteremtés szándékával Jézusról énekel.
Ezért 2015. december 13-án, Advent III. vasárnapján gitáros flashmobot szervezünk a budapesti Szent István Bazilika elé. 13 órakor találkozunk a Bazilikában, közös próba és megbeszélés után kb. 14 órakor kezdődik az esemény, majd minden résztvevőt meghívunk egy forró teára és pogácsára.
A programra az ország minden részéről hívunk és várunk minden most, vagy korábban templomban zenélő gitáros fiatalt. Közösen, - remélhetőleg több százan - csatlakozunk egy nagy, közös zenekarhoz és elénekeljük az Alleluja, Ébredj ember c. dalt.
A dal megtalálható Az énekelj az Úrnak! c. kötetben (más néven Kék könyv, 31/B), illetve a Szentlélek, jöjj! c. énekeskönyvben (Zöld könyv, 321.).
Közös éneklésünk célja a figyelemfelhívás a világban uralkodó békétlenségre, külön is megemlítve a világ bármely részén élő keresztények üldözését.
A flashmobbal természetesen nemcsak az éppen a Bazilika előtti téren tartózkodókat szeretnénk megszólítani, hanem minél több embert szeretnénk elérni. Ezért jó minőségű videót készítünk, amelyet a Karácsony előtti napokban a közösségi médián keresztül szeretnénk megosztani minél több emberrel.
Szeretettel hívunk Titeket is, arra kérve, hogy a közös élmény és a jó cél érdekében csatlakozzatok hozzánk. Kérjük, hogy részvételetekről minél hamarabb, de legkésőbb november végéig jelezzetek vissza a http://goo.gl/forms/PkOaLQafeS címen. További információt az alábbi linken találtok: https://goo.gl/PAMQ45.
Ha ismertek a környéketeken templomi gitáros zenekart, kérünk, hogy írjátok meg nekünk az elérhetőségüket, vagy nekik is továbbítsátok ezt a meghívást. Bármilyen kérdésetek van, szívesen válaszolunk a fejlécben található e-mail címen vagy telefonszámokon.
Nagyon örülnénk, ha a Ti közösségetek is tudna csatlakozni kezdeményezésünkhöz – amely az első katolikus gitáros flashmob lesz Magyarországon – és december 13-án együtt énekelhetnénk a Szent István Bazilika lépcsőjén.
Visszajelzésetekre és részvételetekre számítva, szeretettel: Dobszay Benedek tartományfőnök

You have no rights to post comments