Pünkösdi kilenced - 1. nap

Kategória: imádságok hazánkért Megjelent: 2020. május 21. csütörtök

BŰNBÁNAT A SZENTLÉLEKKEL SZÍVÜNK MEGOSZTOTTSÁGA MIATT
Folyamatosan kérjük a Szentlélek erősebb kiáradását, amire mindig szükségünk van. De vajon be tudja-e fogadni Őt a szívünk, ha megérkezik? Vajon képes befogadni a mennyei valóságot a szívünk, amely megosztott és evilági dolgokhoz tapad? Jöjj, Szentlélek Úristen, segíts nekünk!

Jézus mondja: "Senki sem szolgálhat két úrnak: vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti, vagy ragaszkodik az egyikhez, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok az Istennek is, a Mammonnak is." (Mt 6,24)
Jézus "összehívta a népet és tanítványait, s így szólt hozzájuk: Ha valaki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen. Mert aki meg akarja menteni életét, elveszíti. Aki elveszíti értem és az evangéliumért, az megmenti életét. Mit ér az embernek, hogy megszerzi az egész világot, ha a lélek kárát vallja? Mert mit adhat cserébe az ember a lelkéért?" (Mk 8,34-37)
Jézus szava: "Én az igazságot mondom: jobb nektek, ha én elmegyek, mert ha nem megyek el, a Vigasztaló nem jön el hozzátok. De ha elmegyek, majd elküldöm őt hozzátok. Amikor eljön, akkor majd meggyőzi a világot a bűnről, az igazságról és az ítéletről. A bűnről: mert nem hittek bennem. Az igazságról: mert az Atyához megyek és már nem láttok engem. Az ítéletről: mert a világ fejedelmét már elítélték." (Jn 10,7-10).
- Urunk Jézus, kérünk, küldd el hozzánk a Vigasztalót, az Igazság Lelkét, hogy meggyőzze a szívünket arról, mely területeken hiszünk inkább a világ szellemének, mint Neked!
- Tárd fel szívünk megosztottságát és vezess el bennünket az igaz bűnbánatra, hogy szabadok lehessünk!
- Add, hogy önmagunkat kiüresítve a Szentlélek valóban birtokba vehessen bennünket, s így a Szentlélek emberei és eszközei lehessünk!

Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

Jöjj Szentlélek, szállj le ránk...

You have no rights to post comments