Általad történik!

Kategória: Szent István országáért Megjelent: 2016. május 14. szombat

Szentlélek! - mindenütt, ahol Jézus megtestesül, Általad történik:

Általad öltött testet az Ige a Szentírásban,  

Általad testesült meg Ő Máriában,    

Általad egyesülünk Vele, s titokzatos Testével a keresztségben,

Általad változik át a kenyér az Ő testévé a szentmisében,  

Általad jelenik meg Ő közöttünk, ha nevében összejövünk;

add, hogy Általad bennem - és köztünk - is egyre jobban megtestesüljön Jézus!

Szentlélek Isten! Te azt tudod betölteni, abban tudod kialakítani Jézust - aki vár Téged.

Add, hogy várjalak: hogy következetesen kialakítsam életemben a Rád várakozó csendes imák idejét.

Add vágynom arra, hogy szent legyek: hogy Jézus, a Szentháromság éljen bennem, - Általad.        

Segíts, hogy minden imámból azzal az elhatározással induljak, hogy - segítségeddel - akarok egyre jobban úgy látni, úgy ítélni, úgy cselekedni, úgy beszélni, mint Jézus; hogy Ő maga láthasson, cselekedhessen, beszélhessen bennem.

Szentlélek! Te eltöltötted Máriát, mert hallgatott hangodra, s igent mondott hívásodra.

Szeretnék ma én is igent mondani minden hívásodra: a lefekvésben és felkelésben, imában és tanulásban, munkában és pihenésben, - igen lenni családomnak és felebarátaimnak.

Szeretném ma mindig, azonnal és örömmel megtenni, amit kívánsz, - amit tennem kell. Hogy Jézus megtestesülhessen, növekedhessen bennem is.

 Szentlélek, a küldetés, a tanúságtétel Lelke! Szítsd fel bennem a felelősséget minden embertársam iránt! Add, vágynom, hogy Jézus éljen bennem, s vágynom, hogy az Ő jelenlétét és tüzét hordozzam a világban.

 Ima a Szentlélek vezetéséért:

Uram, átadom Neked életemet. Szívemből megbocsátok mindenkinek, aki életem folyamán megbántott. Hálát adok mindenért, ami történt velem. Minden ajándékodat megköszönöm, Uram.

Hálát adok a szenvedésekért és a rossz napokért is, mert irgalmad és jóságod mindent javamra fordított. Kérlek Uram, add nekem Szentlelkedet! Add, hogy fölismerjem mindig Lelked vezetését, és készséges szívvel engedelmeskedjek neki! Vegyél el belőlem minden bizalmatlanságot és félelmet, és add, hogy gyermeki szívvel egészen Rád hagyatkozzam! Rád bízom életemet, halálomat és minden javamat. Add meg nekem, Uram azokat a lelki adományokat, amelyekkel szolgálhatlak Téged ezután!  

Fölajánlom Neked képességeimet és körülményeimet, odaadom minden kívánságomat és vágyamat. Kérlek, légy Ura életemnek és változtasd át szívemet olyanná, amilyenné öröktől fogva eltervezted!

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.

Imádság önmagunkért, hogy alkalmas eszközök lehessünk az Úr kezében:

„Jöjj Szentlélek Úristen! Helyettesítsd csendes nyugalommal, a bennünk lévő feszültséget. Helyettesítsd csendes bizalommal, a bennünk lévő aggodalmat. Helyettesítsd erős hittel, a bennünk lévő félelmet. Helyettesítsd kegyelem édességével, a bennünk lévő keserűséget. Helyettesítsd ragyogó fényeddel, a bennünk lévő sötétséget. Helyettesítsd szerető melegeddel, a bennünk lévő hideget. Helyettesítsd fényességeddel, a bennünk lévő éjszakát. Helyettesítsd üdítő tavaszoddal, a bennünk uralkodó hideg telet. Egyengesd ferdeségünket. Vedd el büszkeségünk élességét, de mélyítsd el alázatosságunkat. Gyújtsd meg szeretetünk tüzét, de oltsd ki szenvedélyeink tüzét. Tedd, hogy úgy lássuk magunkat, ahogy Te látsz minket. Engedd, hogy úgy lássunk Téged, ahogyan azt Te kívánod. Így legyünk boldogok a Te szavaid szerint: "Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják Istent!"