Beszámoló az idei Szeretet Földje Találkozó lelki napjáról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2018. szeptember 18. kedd

Az idei Szeretet Földje Találkozó témája a Szeretet forradalma volt. Talán a forradalom kifejezés erősnek tűnik, de ami radikális, forradalmi, az egyben azt is jelenti, hogy ébresztő, – új következik. Jézus ezt a radikálisan újat a szeretetről már 2000 évvel ezelőtt meghirdette, és  a keresztfáig vitte. A krisztusi szeretet ma is áldozattal jár, botrány a világban, de csakis ettől van életünk és élete azoknak is, akik ezzel nem értenek egyet. Három féle módon világították meg ezt a radikális krisztusi szeretet.

Ébenlein  Éva arról beszélt, hogy amikor támadásnak vagyunk kitéve, hogyan lehet győzni, kiengesztelődni, akkor is, ha az igazság nálam van. Ennek a krisztusi útja az egyetlen  - lerogyni Isten előtt és megvallani, hogy „nem bírom, segíts Uram” -  és Isten elsimítja ami göröngyös. A megalázottság, igazságtalanság emberi erővel nem győzhető le.
Hofher József jezsuita atya a megbocsátásról beszélt, mint a szeretet forradalmáról. Nagyon mélyen belement a megbocsátás lényegébe, mert nagyon nehéz megbocsátanunk amikor tudjuk, hogy az igazság nálam van és megbántottak, megvádoltak. A megbocsátás és az igazság nem ugyanaz - hangsúlyozta, mert tudhatjuk, hogy mi az igazság, de a megbocsájtás szeretetből ered. Meg kell bocsátanunk a magunk érdekében, mert nem mindegy, hogy milyen lélekkel járunk a világban. Ne legyen az igazság bizonyításának érdekében gyűlölet a szívünkben. Jézus a kereszten is azt mondta a Mennyei Atyának: bocsáss meg nekik Atyám, mert nem tudják mit cselekszenek. Ha a szívünkben nincs bocsánat, beteggé válhatunk.
A harmadik tanítást Sipos Gyula tartotta, aki az evangelizáció lendületével hívott meg bennünket a krisztusi szeretetre. Isten szenvedélyes szeretetéről beszélt és arra hívott minket, hogy mi is válaszoljunk ugyanilyen szenvedélyes szeretettel. Legyünk bátrak, merjünk a világ szemében oktalanok lenni, hinni a szeretet győzelmében. Előadása keretében bűnbánati imát is mondtunk és imádkoztunk a Szentlélek kiáradásáért is.
A The Deum  együttes dicsőítése egész nap a Szentlélektől vezetett , és a szíveket átjáró Isten szeretetébe belevonó volt. Köszönjük.
Ebédszünetben közös agapén vehettünk részt. A szentmise Hofher atyával, az ő kiáradó, velünk lelki közösséget alkotó szeretetével  csodálatos volt.
A lelki napon, a gyógyító mise és a közbenjáró imaszolgálat alatt sokan tapasztalták meg Isten gyógyító szeretetét, erről személyesen beszámoltak.
Szombaton a mi földünk egy darabkáján, Törökbálinton a Szeretet földje volt.
Tarnóczi Mária