A 2019. évi Imádság Háza konferencia margójára…

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2019. május 23. csütörtök

…amit Pécsett rendeztek meg. A konferencia mottója: „Nézzétek, én valami újat viszek végbe, már éppen készülőben van – nem látjátok?” (Iz 43, 19) Erre a kérdésre adtak hiteles választ a konferencia külföldi és magyar előadói, akik által számos új információval gyarapodtunk. A pécsiek jelesre vizsgáztak szervezésből és vendégszeretetből.

Az ország minden pontjáról érkeztek dicsőítő zenekarok, akik a zenéjükkel euforikus hangulatot teremtettek. Szinte éreztük Isten jelenlétét és szeretetét. Egyértelművé tette számunkra, hogy Ő itt van közöttünk és szüntelenül munkálkodik azon, hogy létrehozza azt a „valami újat”, ami megváltoztatja ezt a világot.
Lukács azt mondja: szüntelenül imádkoznunk kell. De hogy tudjuk ezt megvalósítani? A pécsi székesegyház plébánosa adta meg erre az egyik alternatív választ a vasárnapi szentmisén: online. Tartsunk állandó kapcsolatot Istennel. Nyitott szívvel és erős hittel forduljunk hozzá és akkor meghalljuk az „Ő akaratát”, elhívását.
Elsőként az Őrtüzek Imádság Háza tagjai közül Somogyi Tibor és felesége, Eszter tettek tanúságot arról, hogyan is hívta el Isten őket Isten szolgálatra az Imádság Házába. Eszter kapta az elhívást, hogy férje főállásban legyen szolgáló az Imádság Házában. Ez szinte megvalósíthatatlannak tűnik, mivel 6 gyermeket nevelnek. Azóta eltelt 4 év és Tibor az Őrtüzek Imádság Háza egyik vezető szolgálója.
A konferencia visszatérő tanítója: Sameh Maurice egyiptomi pásztor. Gyönyörűen tanított a keresztények egységéről, ami Egyiptomban megvalósult. Tőle megtudhattuk, hogy Isten milyen félelmetes „fegyvert” adott a keresztények kezébe Jézus személyében. Vele a hit és az ima által megvalósíthatják céljaikat. Beszélt a keresztények üldözéséről országukban, de beszámolt olyan ISIS harcosokról is, akik megtértek. Elmondta,hogy az egyház működése akkor lehet sikeres, ha együtt dolgoznak a hívők és azonos célokért – akárcsak az emberi test részei.
Horvátországból bemutatkoztak Slavanski Brod-i Imádság Háza vezetői. A házaspár elmondta, hogy Isten hogyan segített nekik szellemileg és anyagiakban – miközben 8 gyereket neveltek és dolgoztak – hogy meg tudjanak felelni az elhívásnak -, egy imádság Háza létrehozásának és működtetésének. Elmondták, hogy elsősorban a fiatalok körében népszerű az intézmény, ami valóban nagyon fontos a jövő kilátásait tekintve.
Romániából, Nagyváradról érkezett Nagy Dávid – Shaliach rabbi, aki a messiási zsidók nevében beszélt. Hisszük, hogy Jézus eljövetele nincs olyan messze, mindössze néhány évtizedet kell várnunk erre. Felsorolta azokat a jeleket, amelyek bizonyítják, hogy Jézus a Messiás. Ez az irányzat Izraelben is egyre jobban tért hódít. (Halleluja!)
Ezután egy nemzetközi kerekasztal megbeszélést láttunk, amit Kunszabó Zoltán moderált. Érdekes és vitaképes témákat érintettek. Ezen a beszélgetésen részt vett az evangélikus egyház lelkésze és a pünkösdi egyház pásztora is.
A konferencia utolsó, záró eseménye volt Lackfi János, a neves író tanúságtétele. Elmondta, hogy késői megtérőként érkezett közénk. Isten számos próféciát közölt vele. Sok csodaszámba menő történetet mondott el. Isten használja őt az örömhír közlésére. Sokat utazik a szakmájából kifolyólag és Isten lehetőséget teremt számára, hogy ezeken a helyeken tanúságot tegyen az életéről. Egy igazán érdekes meglepetéssel szolgált nekünk a végén. Molnár György zeneszerző barátja segítségével magyar népdalok dallamára írt Istennel kapcsolatos dicsőítő szövegeket. Anna lánya csodás hangján adta át nekünk ezt az igazán „magyaros” dalcsokrot zenekarával, fergeteges sikerrel.
Az i-re a pontot Csiszér Laci és Prazsák Laci zenekarának összevont produkciója tette fel. A szíveket, lelkeket és a lábakat is megmozgató frenetikus dicsőítő zenéjük valóban az égig ért: a zászlóerdők pedig, ami már szinte védjeggyé vált az IM konferenciáknak, lobogtak, lengedeztek, úsztak, lángoltak és lágyan repkedtek a levegőben, kifejezve az őket mozgató emberek érzéseit.
A 2019-es konferencia történései minden valószínűség szerint rövidesen láthatóak lesznek a youtube csatornán. Jövőre veletek ugyanistt!
Szeretettel és imával: Somogyi Margit Törökbálintról