Képes beszámoló a Galgóczy Erzsébet emléknapról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2020. július 01. szerda

2020. június 28.-án, vasárnap 11 órakor a most felújított, csodálatos szépen megújult szolnoki  Vártemplomban ünnepeltük Máthé György (Gyuri atya) esperes plébános szervezésében szentéletű misztikusunk, a stigmatizált  GALGÓCZY  ERZSÉBET-et, aki 1919-ben 14 évesen az ostromlott Vártemplomból kimentette az Oltáriszentséget és aki élete végéig szenvedett és engesztelt magyar hazánk bűneiért.

A szentmise 11 órakor kezdődött, melynek bevezetőjében és prédikációjában Gyuri atya a napi evangéliumból kiindulva méltatta Galgóczy Erzsébet hősies életáldozatát. A szentmise végén Sipos Gyula testvérünk is buzdított minket. Ezt követően rövid  Bach orgonamuzsika emelte az ünnepi esemény egyedülállóságát. Ezután a főoltár jobb oldalán, a Szűzanya szobor lábainál - ahol 1919-ben a falban lévő nyíláson át - Erzsébet kimenekítette az Oltáriszentséget -, elhelyeztünk egy öt szál vörös rózsából álló virágcsokrot, amely a szentmise alatt a főoltár előtt,  a nagyméretű Galgóczy Erzsébet kép mellett volt elhelyezve.
Mindezek után a templom előtti téren egy Oltáriszentséget dicsőítő éneket követően Gyuri atya mondott rövid bevezetőt. Aztán egy verses, igaz történet következett Galgóczy Erzsébet hősies tettét elbeszélve. Az ünnep befejezéseként Gyuri atya megáldotta az emléktáblát és végül megkoszorúztuk azt.
A templom előtt, ill.előterében lelkiségi és Galgóczy Erzsébet életéről szóló könyvek,füzetek voltak kaphatók.
Az  ünnepről a helyi média is közvetített.
Galgóczy Erzsébet  imádkozzál velünk és értünk!
A beszámolót imádságos szeretettel összeállította: Medveczky István