Beszámoló a Szeretet Földje 2021. évi munkájáról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2021. december 28. kedd

 „Hogy hazánk a Szeretet földje legyen!”

 

Érdekes év áll mögöttünk. Egyszerre kiemelkedő – az Eucharisztikus Kongresszussal, mint egyik csúcsponttal -, ugyanakkor gátolt is, például a járvány miatti intézkedések miatt. Igyekeztünk kreatívan alkalmazkodni a változó körülményekhez, hogy amit csak tudunk, megtartsunk eddigi missziós munkánkból, ugyanakkor új utakat is találjunk. Nőtt a sajtóapostolság súlya, az internetes jelenlétünk és a helyi közösségi életben is igyekeztünk aktívabbak lenni, míg csökkent a máshol tartott missziós alkalmak száma (illetve azok egy része is áttevődött az internetre).

 

 - Bár több missziós összejövetelünket le kellett mondanunk, így is tudtunk tartani összesen tizenhárom missziós gyógyító összejövetelt és lelki napot (Törökbálint, Vác, Köveskál, Szigetcsép, Makkosmária, Érd, Balatoncsicsó, stb). Ezek közül egyet a helyi templomban, négyet a Szeretetláng kápolna és közösségi házban, és ide szerveztük a Szeretetláng ünnepet és a lelki adoptálást is. A szokásos imakilencedeket is megtartottuk, és a hagyományos Imanapot hazánkért Január 18-ra, Árpád-házi Szent Margit ünnepére.

 

 - Fenntartjuk és működtetjük a Szeretetláng kápolna és közösségi házat, ahol a heti rendszeres összejöveteleinken és a negyedévi lelki napokon túl egy Szentlélek szemináriumot is tartottunk. Itt működik a Filmklubunk és az Alkotóközösségünk is és itt tartottuk a nyári alkotótáborunkat is. Ezen kívül lehetőséget biztosítottunk más szervezeteknek is, hogy itt összejövetelt, zenekari próbát, stb. tartsanak.

 

 - Szomju László természetfotós kiállítását a közösségi házunkba szerveztük. A Szeretet Földje Alkotóközösség kiállítása a városi művelődési házban volt. Néhány alkotónk műveit kiállították Budapesten a Bazilikában (betlehemi képek), két társunk képei pedig Rómáig is eljutottak.

 

 - Istennek legyen hála, hogy idén is meg tudtuk tartani a Szeretet Földje Találkozót, lelki nappal, gyógyító imával és képzőművész kiállítással. Sajnos a regionális karizmatikus találkozót csak online lehetett megrendezni, és ugyanígy tudtunk részt venni az Országos Katolikus Karizmatikus Találkozón is. A Regionális Szeretetláng Találkozót összevontuk egy lelki nappal, és az Országos Szeretetláng Találkozó is élő volt. Mind közül pedig a legfontosabb volt az Eucharisztikus Kongresszus, ahol szintén ott voltunk (az egyik színpadon mondott buzdításomat videóra is felvettük, eddig 900-an kattintottak rá a youtube-csatornánkon). Besegítettünk több Alfa-kurzusba, a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület munkájába és aktívan részt veszünk egyházközségünk és városunk életében is.

 

 - A cigánymissziónk keretében az érdi Tanodába járnak át közösségi tagjaink segíteni, Tarnóczi Marika pedig továbbra is vezeti Érden a túlkoros emberek oktatását, hogy azok be tudják fejezni az általános iskola 7-8. osztályát. A kápolnánkban volt néhány keresztelő is, cigány családok gyermekeivel.

 

 - A helyi általános iskolában tartottunk néhány sárkányszelídítős gyermekműsort, és a pandémia miatt a youtube-csatornánkra felkerült az idei napközis mesék egy része, és az Ármányos sárkányos meséskönyv meséi is (hogy az otthon lévő gyerekek meghallgathassák).

 

 - Missziós munkánk egy része áttevődött a világhálóra, a honlapunkra és a youtube-csatornánkra. A Szeretet földje youtube-csatornánkra idén is felkerült nagyböjti és adventi időszakban igemagyarázat, a Szentlélek szeminárium előadásai, a Szeretet földje Találkozó és a lelki napok, kiállítások anyagai, a szerda esti élő adások, zenék, gyerekeknek írt mesék, a Mária rádió teremtésvédelmi műsorában elhangzott rövid kis színesek és az EWTN tévéinterjúk, és még sok minden más. (Jelenleg 693 feliratkozó van a csatornánkon és 464 videó.) A honlapunk (szeretetfoldje.hu) naponta frissül új hírekkel, cikkekkel, tanúságtételekkel, napi evangéliumi részlettel és heti elmélkedéssel (a legolvasottabb idei Ehetit 622-en nyitották meg eddig). Célunk továbbra is az, hogy széles látókörű keresztény honlapot készítsünk. A levelezőlistára szívesen felírunk minden érdeklődőt, jelentkezni lehet elérhetőségeinken.

 

 - Ezen túl a facebookon a Sárkányszelídítő oldalra a meséket, a Kisvárosi történetek oldalra pedig a felnőtteknek írt novellákat rakjuk fel.

 

 - Sajtóapostolságunk részeként megjelentettük a Szeretet földje ingyenes negyedévi újságunkat, valamint egy új sorozat igekártyát (kalligrafikus írással). Idén kiadott új könyveink, füzeteink: Isten akaratának felismerése életünkben; Mi történt a sárkányunkkal? – napközis mesék 4.; Törökbálinti történetek; A Szeretetláng kegyelmi hatásairól – tanúságtételekkel.

 

 - Továbbra is lehetőséget és segítséget biztosítottunk adománygyűjtésre az Alapítványon keresztül más – céljainkkal egyező – szervezeteknek. Szívesen segítjük az egyházközségeink életét az igeliturgiák, imaórák tartásával, a templomi szentségimádások szervezésével, adományok gyűjtésével, szervezési munkákkal is.

 

  - Örömmel segítünk imaalkalmak, evangelizációs és missziós összejövetelek szervezésében, előadások, gyógyító összejövetelek és lelki napok szervezésében és lebonyolításában az egész országban.

 

 - Az Alapítvány munkáját Törökbálint Római Katolikus Egyházközsége, valamint magánszemélyek anyagi támogatása tette lehetővé. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik munkánkat anyagiakkal, ötleteikkel, szervezői munkával, illetve imáikkal segítették. Imádkozunk értük és minden jótevőnkért!

 

  - Köszönjük az ebben az évben kapott 1%-os támogatást is, amelynek összege 492.943 Ft volt. Ezt az összeget az ingyenes kiadványaink nyomda- és postaköltségére és az Alapítvány fenntartásához szükséges költségekre fordítottuk.

 

 Bízunk segítségetekben és közreműködésetekben. Kérjük, ha teheted, az adó 1% felajánlásával segítsd munkánkat: Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány, adószám: 18684319-1-13.

 

 Munkánkat támogatni lehet alapítványi számlaszámunkon keresztül is (10700268-04975106-51100005) vagy a postacímünkre (2045 Törökbálint, Templom u. 13.) feladott adománnyal. Bővebb információ a 06-30/33-88-245-ös telefonszámon, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levélcímen, vagy a www.szeretetfoldje.hu honlapon.

 

 Imával és szeretettel: Sipos Gyula

2021. december 28.