A vak szem meggyógyul - Szent Ferenc csodája 2022-ben, hazánkban

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2022. november 18. péntek

"Egy ismerős vidéki édesanyának közel 3 éve sav fröccsent a szemébe otthon. Azonnal kimosta és elment az ügyeletre is. Ott ellátták és hazaküldték. Azonban a szeme nem javult, inkább romlott, teljesen elvesztette a látását.

Visszament pár nap múlva az ügyeletre, ahol felküldték Budapestre a szemészeti klinikára. A szemklinikán elkezdték kezelni, de nem bíztatták, mert már túl későn érkezett, rögtön a baleset után még lett volna esély a látása megmentésére. Sok heti kezelés után sem javult az állapota. Végül azt mondták a szemklinikán az anyukának, hogy nincs remény a javulásra, fogadja el és nyugodjon bele, hogy nem fog többet látni azzal a szemével.
Idén (2022) májusban ferences zarándoklaton vettem részt és Assisiben. Azt mondták, hogy az Angyalos Boldogasszony templomban, a Porciuncula kápolnában, aki tiszta szível kéri Szent Ferenc közbenjárását (gyón és áldozik is), annak az imádságát Úr Jézus meghallgatja. Én több más kéréssel együtt ennek az édesanyának a szeme gyógyulásáért is kértem Szent Ferenc irgalmas közbenjárását a végtelen nagylelkű Úr Jézusnál.
November 5-én telefonon, más ügyben beszéltem az anyukával, akkor mesélte el, hogy májusban, minden előzmény és kezelés nélkül, egyszer csak elkezdett látni a megvakult szemével (az anyuka nem tudott a ferences zarándokutamról és arról sem, hogy Szent Ferenc közbenjárását kértem). Azt is elmesélte, hogy a zarándokúttal egyidőben egy idős rokonától Szent Ferencről szóló füzetecskét kapott. Az anyuka nem katolikus és nem gyakorolja a vallását."

(Perjés Krisztina)