Beszámoló a Szeretet Földje 2022. évi munkájáról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2022. december 28. szerda

 „Hogy hazánk a Szeretet földje legyen!”
2022. év elején az évi igében arra kaptunk buzdítást, hogy kérjünk és kapunk, keressünk és találunk, zörgessünk és ajtót nyitnak… (Lk 9, 11). Ezt meg is tettük, szükség is volt rá, hogy a sokféle válság közepette jól és eredményesen tudjuk végezni munkánkat. Istennek legyen hála, hogy megsegített minket! (Ebben a videóban bővebben is bemutatom idei munkánkat: https://szeretetfoldje.hu/index.php/videok/18037-elo-adas-a-szobabol-82-beszamolo-az-eves-munkankrol-nemi-magyarazattal ) Ide jöjjenek a szikár tények:

- Fenntartjuk és működtetjük Törökbálinton a Szeretetláng kápolna és közösségi házat. A hétköznapi négy közösségi alkalomból hármat (hétfő esti gitáros közösségi összejövetelt, keddi és csütörtöki szentségimádást) itt tartunk (szerdán a Mária segíts kápolnában vagyunk), ezen kívül legalább kétheti rendszerességgel élő adást készítünk az interneten keresztül…
- A heti rendszeres összejöveteleinken és a negyedévi Szeretetláng lelki napokon túl lehetőséget biztosítottunk más szervezeteknek is, hogy a közösségi házban összejövetelt tartsanak (tanfolyamok, keresztelők, zenekar- és kórus próbák, stb.). Ide szerveztük a hathetes Isten akaratának megismerése – Élő Szeretetláng szemináriumot, helyet biztosítottunk Alfa-kurzusnak, itt működik a Filmklubunk és az Alkotóközösségünk és itt tartottuk a nyári alkotótáborunkat is.
- A statisztikánk szerint négy Alfa-kurzusban segédkeztünk (Törökbálinton és Érden) és Törökbálinton kívül még összesen 11 lelki napot és gyógyító összejövetelt tartottunk (többek között Diósdon, Érden, Gyálon, Köveskálon, stb.), valamint előadásokat felkérésre különböző helyeken. Közösségünk tagjai aktívan részt vesznek több egyházközség életében és munkájuk szép gyümölcsöt terem.
- Megtartottuk a szokásos Szeretetláng ünnepet lángátadással és a lelki adoptálást is, az imakilencedeket és a hagyományos Imanapot hazánkért Január 18-ra, Árpád-házi Szent Margit ünnepére és különösen sok imát kezdeményeztünk a békéért.
- Idén is több kiállítás volt a közösségi házunkban, alkotóközösségünk néhány tagja pedig az országban több helyen bemutatkozhatott képzőművészeti tárlaton.
- Idén is megszerveztük a Szeretet Földje Találkozót, lelki nappal, gyógyító imával és képzőművész kiállítással. Szervezői és segítői voltunk egyházmegyénkben a regionális katolikus karizmatikus találkozónak, és részt vettünk az Országos Katolikus Karizmatikus Találkozón, az Országos Szeretetláng Találkozón és a Szeretetláng Fesztiválon is. (Az előadások részben fent vannak a honlapunkon és a videó-csatornánkon,)
- A cigánymissziónk keretében az érdi Tanodába járnak át közösségi tagjaink segíteni, Tarnóczi Marika pedig továbbra is szervezi a túlkoros emberek oktatását, hogy azok be tudják fejezni az általános iskola 7-8. osztályát.
- A helyi általános iskolában az ottani munkánk részeként tartottunk néhány sárkányszelídítős gyermekműsort és városnéző sétát.
- Sajtóapostolságunk részeként megjelentettük a Szeretet földje ingyenes negyedévi újságunkat, valamint új sorozat igekártyákat. Idén négy új könyvet adtunk ki, részben összefoglaló jelleggel: Próféciák és magánkinyilatkoztatások Magyarországról; Magyar jelenség – hazánk a hit, remény és szeretet fényében; Isten akaratának felismerése életünkben – Élő Szeretetláng szeminárium; Napi firka – 100 rajz 100 rövid történettel.
- Ide tartozik jelenlétünk a világhálón: a Szeretet földje honlap, a youtube videó-csatorna és a facebook-os tartalmak. A honlapunkon (szeretetfoldje.hu) több, mint húsz menüpont van, naponta frissül új hírekkel, cikkekkel, tanúságtételekkel, napi evangéliumi részlettel (Mai napra) és heti elmélkedéssel (Eheti), stb. Célunk továbbra is az, hogy széles látókörű keresztény honlapot készítsünk, ami sok emberhez eljut, gondolkodásra és imára késztet…. A levelezőlistára szívesen felírunk minden érdeklődőt, jelentkezni lehet elérhetőségeinken.
 A Szeretet földje youtube-csatornánkra idén több, mint 90 videó került fel, köztük több lelki napon tartott előadás, a Szeretet földje Találkozó és a lelki napok, kiállítások anyagai, a szerda esti élő adások, zenék, a Mária rádiós adások és a teremtésvédelmi műsorban elhangzott kis színesek és az EWTN tévéinterjúk, és még sok minden más. (Jelenleg 910 feliratkozó van a csatornánkon.) A facebookon az eddigiek mellé létrehoztuk a Napi firka oldalt is, ahol rajzok és rövid szövegek tartanak görbe tükröt világunk elé...
- Továbbra is lehetőséget és segítséget biztosítottunk adománygyűjtésre az Alapítványon keresztül más – céljainkkal egyező – szervezeteknek. Szívesen segítjük az egyházközségeink életét az igeliturgiák, imaórák tartásával, a templomi szentségimádások szervezésével, adományok gyűjtésével, szervezési munkákkal is.
 - Örömmel segítünk imaalkalmak, evangelizációs és missziós összejövetelek szervezésében, előadások, gyógyító összejövetelek és lelki napok szervezésében és lebonyolításában az egész országban.
- Az Alapítvány munkáját Törökbálint Római Katolikus Egyházközsége, valamint magánszemélyek anyagi támogatása tette lehetővé. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik munkánkat anyagiakkal, ötleteikkel, szervezői munkával, illetve imáikkal segítették. Imádkozunk értük és minden jótevőnkért!
 - Köszönjük az ebben az évben kapott 1%-os támogatást is, amelynek összege 358.597 Ft volt (sajnos csökkent a tavalyi évhez képest). Ezt az összeget az ingyenes kiadványaink nyomda- és postaköltségére fordítottuk.
Bízunk segítségetekben és közreműködésetekben. Kérjük, ha teheted, az adó 1% felajánlásával segítsd munkánkat: Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány, adószám: 18684319-1-13.
Munkánkat támogatni lehet alapítványi számlaszámunkon keresztül is (10700268-04975106-51100005) vagy a postacímünkre (2045 Törökbálint, Templom u. 13.) feladott adománnyal. Bővebb információ a 06-30/33-88-245-ös telefonszámon, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levélcímen, vagy a www.szeretetfoldje.hu honlapon.
Imával és szeretettel: Sipos Gyula
2022. december 28.