Beszámoló és tanúságtétel a Szentlélek-hétvégéről

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2023. május 04. csütörtök

A tavaszi Alpha-kurzus Szentlélek napját a mátyásföldi testvérekkel együtt tartottuk meg. Itt a beszámoló és egy tanúságtétel a jól sikerült alkalomról:

"A Márton atyával érkező közösség sem ma kezdte az Alpha-kurzusok szervezését, kb. húsz kurzust szerveztek már. Az online térben találkoztunk velük, amit utólag a Szentlélek összegyűjtő szándékának és ajándékának látok. Örömteli tapasztalat volt, hogy kb. 50 résztvevővel, zökkenőmentesen tudtuk lebonyolítani a feszített programú lelki napot.

Sipos Gyula testvérünk beszélt a Szentlélekről. Talán a Szentháromság harmadik személyéről hallottak a legkevesebbet vendégeink. Így nagy érdeklődéssel hallgatták a Ki a Szentlélek?; Mit tesz a Szentlélek?; és a Hogyan telhetek el Szentlélekkel? című előadásokat. Sokakat megragadtak a humorral, ugyanakkor személyességgel teli előadások.

A kiscsoportos beszélgetésekben nem győztünk válaszolni a felénk áradó kérdésekre, amelyek megfogalmazódtak az előadásokat hallva. Lelkes, meghatódott, csillogó szemű felnőttek ültek velünk szemben a széken, akiket magával ragadott a Szentlélek.

A Mitrovics-testvérek, Hanna és Noémi dicsőítő gitár-cselló duója és éneke emelte fel szívünket a magasba. Az imaszolgálat alkalmával törökbálinti és mátyásföldi testvérek imaszolgálata alatt személyesen is megélhettük a Szentlélekkel való találkozást. Kevés szem maradt szárazon. A Szentlélek gyógyító, szabadító, megerősítő szeretetével átölelt mindannyiunkat. Szívünket eltöltötte az öröm és a hála, amely elkísért mindenkit haza. Egy héttel később az események felidézése még mindig könnyeket csalt a vendégeink szemébe.

Köszönöm Istenem, hogy ennyire szeretsz minket!

M.D.E."

"Nagy-nagy köszönet és hála az Úrnak a mai lelki napért, de a szervezőknek is mind a törökbálinti helyeknek és a mátyásföldieknek. Angyalok vagytok! A végén beszélgetve a mieinkkel, gazdag és pozitív élményekkel a szívükben tértek haza. Isten Szentlelke munkál rajtunk!" (Márton atya mátyásföldi plébános)