Szentlelkes a május... beszámoló és tanúságtétel a regionális karizmatikus találkozóról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2023. május 04. csütörtök

Egy beszámoló, és egy tanúságtétel: "Szentlelkes a május, virágos a rét!" - énekelhetnénk a jól ismert dalt. Jobban nem is kezdődhetett volna a május, mint a Szentlélekkel a Székesfehérvári Egyházmegye karizmatikus közösségeinek XXIV. találkozójával, amelynek jelmondata így hangzott: Áraszd ránk lelkedet... és újítsd meg a föld színét.

 Isten fel akar készíteni minket, keresztényeket, hogy a Szentlelket befogadva elsősorban a mi lelkünk szülessen újjá, hogy aztán a mi szolgálatunkkal megújulhasson az egész föld.

 Nagyon időszerű kérés, óriási szükségünk van rá! Az előző napi pápai szentmise evangéliumi üzenete a jó pásztorról, a kapuról, és a pápai látogatás öröme tovább visszhangzott a Találkozón a püspöki szentmisében, amelyet Spányi Antal megyés püspök atya mutatott be.

Fábry Kornél atya Szentlélekről szóló előadásai szintén lelkesítőek voltak. Őt hallgatva ugyanaz a kérdés fogalmazódott meg bennem és talán másokban is, mint a Péter pünkösdi beszédét hallgató tömegben: Mit tegyünk? A kérdést kinek-kinek magának kell megválaszolnia. Különösen szívmelengetőek voltak az Eucharisztiáról szóló szavai, az Eucharisztiához fűződő személyes szeretete. Igazi tanúságtételként hangzott.

Sipos Gyula és Nagy Zsolt tanúságtételei megerősítették hitünket, reményünket. Gyulát hallgatva a törökbálinti egyházközség életéről, akkor is örömmel töltött volna el, ha nem vagyok törökbálinti. Így azonban annak is örülhettem, hogy ennek én is részese vagyok.

Fábry Kornél atya előadását szentségimádás és közbenjáró imaszolgálat követte. A szentségimádás alatt több ismeret szava elhangzott, tanúsítva Isten gyógyító, szabadító szeretetét köztünk.

A törökbálinti Caleum dicsőítő zenekar segítette lelkünket Istenhez emelni.

Köszönjük az érdi közösségnek és a szervezőknek ezt a nagyszerű találkozót!

M.D Eszter."

"Kedves Gyula!
Nagyon hálás vagyok Nektek a szervezőknek ezért a csodálatos lelki napnak a szervezésért. Egész családdal részt vettünk rajta. 14 éves fiamat betöltötte a szentlélek még este vacsoránál is érezte hatását. Dicsőség az Úrnak!
Nekem is nagyon sokat adott. Hála Értetek.
További szép estét!
P. Évi"

Az előadások és tanúságtételek felvételei fent vannak a honlapunkon a videók között: https://szeretetfoldje.hu/index.php/videok