Hankovszky Béla atya az Érdi Tanoda Otthonról

Kategória: Cigánymisszió Megjelent: 2019. május 17. péntek

Tisztelt Olvasó!
A jótékonysági koncerthez kapcsolódóan szeretném pár sorban bemutatni az Érdi Tanoda Otthont. A Tanoda Otthont egy magánszemély hozta létre 2017-ben azzal a céllal, hogy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket és családokat támogasson szociális ügyekben, tanulásban, életvitelben.

A Tanoda Otthon „napközi” jelleggel működik, reggel 8-tól délután 5-ig, egy főállású munkatárssal és 8-10 önkéntessel.
18 - 20 családot gondozunk viszonylagos rendszerességgel, ami több, mint 55 gyereket jelent. (Karácsonykor ennyi személyre szóló csomagot osztottunk).
A „napköziben” napi rendszerességgel 10 – 17 gyerek jelenik meg. Délelőtt 4 – 6 gyerekünk van ezek magántanulók, akiknek mi biztosítjuk az infrastruktúrát és a lelkitámaszt, itt töltik az idejüket a mi segítségünkkel, délután tetőződik a forgalom, ekkor van szükség a legtöbb önkéntesre. Ilyenkor van lehetőség a játékra, kertészkedésre (mert az is van, még akkor is, ha csak néhány ágyás).
Hetente egyszer este 6-tól felnőttek alapvető oktatása folyik, önkéntesek segítségével.
A Tanodában működik a Szimfónia Egyesület, ami hátrányos helyzetű gyerekek ingyenes zeneoktatását végzi, így a mieinkekét is. Erre három délután és egy nap délelőtt van lehetőség.
Délelőttönként van lehetőség a családok ügyes-bajos dolgaiban segíteni, ügyéntézés, munkahely keresés, mosási lehetőség biztosítása.
A magánadományozó biztosítja az alapvető működést, a hétköznapokat pedig az önkéntesek és a különböző közösségek adományai.
A jótékonysági koncert gyűjtését az udvar fejlesztésére szeretnénk fordítani. Két féltetőre lenne szükség, az egyiket a pingpongasztal fölé, ami most szabadon áll, a másikat pedig a bejárat elé helyeznénk.
Köszönöm, hogy elolvasta, és kérem a jóindulatát a Tanoda Otthon iránt.
Tisztelettel:
Hankovszky Béla atya. a Tanoda Otthon vezetője