Hazugságok hálója, és az igazság - cikkek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. július 08. péntek


Amikor egy erőszakos ember megveri a feleségét és utána azt mondja neki, hogy ez a te hibád volt, miattad vertelek meg, ez hazugság - ő volt, aki vert, és az asszony az áldozat. Amikor Oroszország megtámadja Ukrajnát és azt mondja, hogy ezért az ukránok a hibásak (meg a Nyugat, Amerika, stb.), ez hazugság, mert ő gyilkol és pusztít. Amikor azt sugallják, hogy férfiből nővé lehet operálni (és fordítva), és ez csak technikai kérdés, az hazugság. A nemzetépítésnek mondott lopás és korrupció - hazugság. Amikor a bűn lesz a szabadság mértéke és a krisztusi életet elnyomásnak mondják - hazugság. Néhány igazság a háborúról, és ima:

- Nagyjából 800 000 ukrán maradt otthon nélkül, mivel lakóhelyük részben vagy teljesen megsemmisült az orosz–ukrán háború következtében, közölte Olena Suljak ukrán parlamenti képviselő.

- Újra rakétatámadás érte Harkivot, Legalább három ember meghalt, öten pedig megsérültek. A rakéta a város egyik lakónegyedében csapódott be. Szerhij Bolvinov, a harkivi terület rendőrfőnöke azt mondta, hogy az oroszok az utóbbi napokban több alkalommal is lőtték a várost, és többek közt Uragan-rakétákat is bevetettek. Oroszország így próbálja demoralizálni Harkivot, Ukrajna második legnagyobb városát.

- Nincs élelem és víz az oroszok által megszállt Mariupolban és áram se, emiatt a halálozási arány több mint négyszeresére nőtt a térségben. Ennek oka a víz, az élelmiszer, a gyógyszer és az orvosok hiánya. A tömegsírok is egyre telítettebbek. Ezekbe a sírokba már nemcsak az orosz rakéták miatt elhunytakat temették, hanem azokat is, akik a megszállás miatt, harcok nélkül veszítik életüket az áldatlan állapotok következtében. Eközben az oroszok anélkül bontják le a megrongálódott lakóépületeket, hogy előtte figyelmeztették volna a lakosságot. A város újjáépítése 14 milliárd dollárba kerülne, ez hét-tíz évet venne igénybe. A háború miatt már 1356 lakóépület semmisült vagy rongálódott meg – írja a Kárpáti Igaz Szó a TSN hírcsatorna alapján.

- Egy orosz ügyész hét év börtönbüntetést kért egy moszkvai városi tanácsosra, amiért bírálta Oroszország ukrajnai invázióját – jelentette az AFP hírügynökség a bíróságról. A 60 éves, jogász végzettségű Alekszej Gorinovot április végén tartóztatták le, mert „tudatosan hamis információkat" terjesztett az orosz hadseregről, és most bíróság elé állt – számolt be róla az Al Jazeera.

Drága Istenünk! Leplezd le a hazugságok hálóit szövőket és nyisd fel az emberek szemét az egyszerű és tiszta igazságokra! Hozd el a bűnbánat és megújulás idejét és add, hogy vége legyen a gonoszság pusztításának az emberi szívekben és az országokban. Kérünk hozd el a békét Ukrajnának és az egész világnak! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...