Egy háború iszonyata - hírek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2023. március 17. péntek

Saját katonáikat is kínozzák az oroszok, a megszállók megerőszakoltak egy négyéves kislányt az édesanyjával együtt, napvilágra került Moldova megszállásának terve, az elrabolt ukrán gabonával kereskedik Oroszország... hírek + ima:

Barbárok - orosz parancsnokról vallott egy orosz katona - Az Orosz Föderáció 143. motorizált lövészezredének elfogott gránátvetője, Vitalij Trofimov beszélt parancsnokai „szórakoztatásáról”.
„Meztelen táncra kényszerítettek minket” – vallott az orosz katona Elmondása szerint mindezt lefilmezték, és pszichológiai nyomást gyakoroltak rá, azzal fenyegették, hogy nyilvánosságra hozzák a videókat.
A "Keresd a sajátod" Telegram-csatorna szerint a mozgósított megszálló, miközben ukrán katonákkal kommunikált, azt mondta, hogy automatikusan a gyalogsághoz kerültek, mivel nem volt elég katonai felszerelés az egység számára – írja az Unian ukrán hírügynökség.
Ugyanakkor a parancsnokok kigúnyolták a személyzetet. Egy evés után, ahol alkoholt is fogyasztottak, az egyik parancsnok ok nélkül megcsonkította az arcát.
„Kib…tt parancsnokok, b…ott parancsnokok. Folyamatosan olyan helyekre terelik az embereket, ahol semmit sem gondoltak át, semmit sem terveztek meg. Másodszor, filmeznek minket, megaláznak minket, megfenyegetnek, hogy ezeket a videókat elküldik a csatornáknak, ha nem hallgatunk rájuk. Arra kényszerítettek, hogy meztelenül táncoljunk” – mondta az elfogott orosz katona.

- Brutális bűncselekmény miatt emeltek vádat az orosz katonák ellen
Az ukrán hatóságok vádat emeltek két orosz katona ellen, akik a gyanú szerint megerőszakoltak egy 4 éves kislányt és az édesanyját is.  bűncselekmény egy Kijev-közeli településen, Brovariban történhetett. A Reuters szerint az elkövetők pisztolyt szegeztek az édesapára, és egy fazékkal megverték, majd megerőszakolták a feleségét, és a kiskorút is szexuálisan zaklatták. A Reuters úgy tudja, hogy a két vádlott (egy 32 és egy 28 éves katona) közül az idősebbik már meghalt a háborúban, a fiatalabbik azonban visszatérhetett Oroszországba. A hírügynökségnek sikerült elérnie a fiatalabb katona testvérét, aki viszont azt mondta, hogy a testvére meghalt (de erre egyelőre nem találtak bizonyítékot). Az ukrán vádhatóság az az egység, amelyhez a katonák tartoztak, több hasonló bűncselekményt is elkövetett Brovariban (ezek egy részéről már korábban beszámolt a külföldi sajtó).

- Fény derült Moszkva tervére, 2030-ra tűzte ki a határidőt
Moldovai oknyomozó újságírók tíz európai és amerikai médiummal együttműködve megismerték Moszkva Moldovára gyakorolt befolyásolásstratégiáját, amelyet a Kremlben dolgoztak ki körülbelül két évvel ezelőtt. A stratégia 2030-at tűzte ki „határidőként” arra, hogy átvegye a politikai irányítást Moldova felett, és eltávolítsa azt nyugati partnereitől.
A dokumentumot valószínűleg az orosz elnöki hivatal határon átnyúló együttműködésért felelős igazgatósága készítette, ugyanaz a részleg, amely a Belarusz átvételére vonatkozó hasonló tervekért felelős – írja az ukrán Korrespondent.

- Továbbra is ukrán gabonával kereskedik Moszkva
Az oroszok továbbra is exportálják a kifosztott gabonát Ukrajnából, az ideiglenesen megszállt Zaporizsja Berdjanszk kikötőjét használva. Az ukrán fegyveres erők vezérkara beszámolója szerint a kikötőt használva egy orosz szállítóhajót figyeltek meg, amelyet az orosz csapatok teherautói búzával rakodtak meg.

Drága Istenünk! Meddig tűröd még a gonosz lelkek tombolását és az ártatlanok vesztét? Jöjj, és hatalmas erőddel állítsd le a háborút és vess véget az erőszak, megszállás és bosszú ördögi körének! Kérünk, szabadíts meg minket a háborús uszítóktól és haszonlesőktől és az antikrisztusi vezetőktől! Hozd el a békét Ukrajnának és az egész világnak! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...