A lányom írása a kedvenc szerzeteséről - "Az én szerzetesem: Dominika nővér"

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. december 10. szerda

A megszentelt élet évében meghirdettük „Az én szerzetesem” kampányunkat. Azt kérjük olvasóinktól, osszák meg velünk, ki a kedvenc szerzetesük – vagy más megszentelt életet élő ismerősük –, mit jelent ő számukra, mit szeretnek benne. Sipos Katica Kurali M. Dominika (SDR) nővérről írt nekünk.

Nehéz kiragadni egy-egy tulajdonságot az ő esetében, amiért őt választottam, mert nagyon sok vonása „Isten-szagú”. Talán elsősorban a figyelmét említeném. Minden diáknak nagy élmény, ha egy szeretett tanárral kettesben leülhet beszélgetni. Engem tizenkettedikes koromban ért ez a megtiszteltetés, amikor Dominika nővérnek – aki az iskolánkban tanított – volt ideje rá, hogy „csak úgy” leüljünk beszélgetni. Azóta is beszélgetünk. Mindig van ideje, hogy személyesen is figyeljen a rábízottakra, és a figyelmes és bölcs szeretetével gyógyítson minket – pont ahogyan Jézus is vár ránk minden imában. „Emberszerető jóságotokat ismerje meg mindenki” – ez az a mondat, ami leírja az ő attitűdjét.


Nagyon nagy kincs a kreativitása, amivel közelebb viszi a rábízottakat Jézushoz: egy kis humor itt, egy párhuzam valamilyen mai dologgal amott, néhány szín és forma, és kész is a szíveket érintő lelki program. Remélem, majd lesz időm ezt is eltanulni tőle.

Sipos Katica