Az érdi cigánymisszónkról röviden

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. március 28. szombat

A missziónak  négy főcsapása van Érden. Az első és legfontosabb a rendszeres személyes találkozás, aminek középpontjában az ima, megtérés áll, a hitbeni  növekedés a célja. Az egyik családnál minden héten összejövünk, ahol időnként vannak új emberek, távolabbi családtagok, éppen érkező vendégek.

Az alkalom mindig a szokott módon történik. Fontos, hogy kibeszéljük, mi történt az elmúlt héten, mik a jelenlegi problémák és mi előtt állnak a következő héten.

Hálát adunk jóért, rosszért, külön-külön és felajánljuk a következő hetet a Jóisten irgalmasságába. Jó látni, ahogyan készülnek a húsvétra gyónással, tisztaságra való törekvéssel. Szeretet és tisztelet van a találkozásokban, Isten legnagyobb dicsőségére.

A másik része a munkának a közösség építése. Ez főleg a gyerekekkel történik, de ehhez elmegyünk az Új Jeruzsálem közösségbe Budapestre – sajnos Érden továbbra sincs hely, ahol nagyobb létszámmal, gyerekekkel együtt lehetne lenni - itt egy egész szombatot töltünk el. Ehhez minden alkalommal pénzadományt gyűjtök, hogy be tudjunk utazni és hozzá tudjunk járulni a 10-15 fő – mert, hogy  ennyien  megyünk –  étkezéséhez.

Ez a közösség a Kisi Kids gyerekcsoport, aminek célja Istent megismerni, felfedezni a tehetségeket, megélni a közösségi életet, tovább adni az Örömhírt és minden nap Jézussal élni. Ez egy osztrák alapítású, katolikus mozgalom. A gyerekek nagyon várják az alkalmat, készülnek rá. A foglalkozások dinamikusak, kreatívak, tánc játék, és minden ami a gyerekeknek egy egész napon át izgalmas lehet.

A harmadik része a missziónak, néhány család esetenkénti segítése, baba holmik, elromlott háztartási gépek adományból való gyűjtése. Ezekkel a családokkal  segítő kapcsolatban állunk, mértékkel a lehetőségekhez  mérten. A közösségi lét  megélésére nincs mód a fizikai körülmények miatt.

A negyedik fázis a munkánkban, amikor a karitász -  főleg a törökbálinti – gyűjtéséből nagyobb mennyiségű ruha adományokat kapunk. Itt még várnánk a gyerekruhákat, azokból többre lenne szükség. Az adományokat Érd város két szélső pontján, Ófaluban és Parkvárosban  helyezzük el, ahova bizonyos napokon mehetnek a rászorultak válogatni, amire szükségük van. Ebben a helyi karitász és egy cigány család – akik nagy tároló hellyel rendelkeznek – segít.

Vannak az egyházban ismerősök akik nem akarnak személyesen részt venni ebben a munkában, de a saját lehetőségük szerint segítenek. Istennek legyen érte hála. Szeretnénk, ha Ferenc pápa buzdítása a szegények felé elérne minél több embert, hisz Krisztust az elesettekben, a szegényekben tudjuk legjobban szolgálni.

 Tarnóczi Mária