Milyen ajándékokat kértünk Jézustól karácsonyra?

Kategória: Eheti Megjelent: 2022. december 26. hétfő

Remélhetőleg mi (te és én, mi), nem tartozunk azok közé az udvarias, rendes emberek közé, akik azt gondolják, hogy nem illik Istent kérésekkel zaklatni, hanem mi (te és én, mi) megfogadjuk Jézus Krisztus tanácsát – sőt felszólítását -, hogy kérjünk és zörgessünk… (Cserébe magunkat ajándékozzuk neki, másunk úgy sincs.) Nézzük sorba, milyen ajándékokat kértünk és kérünk Jézustól:

Először is testi-lelki egészséget magunknak és mindenkinek. Természetesen igaz, hogy betegen is lehet Istennek tetsző életet élni, de azért az egészség sem akadály ebben. (Én szinte naponta szembesülök ilyen imakérésekkel, és azt is megtapasztaltam sokszor, hogy Isten válaszol ezekre az imákra és gyógyít, szabadít.) Emlékezzünk rá, hogy Jézus Krisztus egész nyilvános működése során mindenkit, aki odament hozzá, meggyógyított és megszabadított. Az Ő természete és szándéka pedig nem változik, tehát helyes és jó dolog, ha mi is odamegyünk hozzá, és kérjük az egészséges élet ajándékát. Az Úr szabadítson meg minket minden bűntől, bajtól, betegségtől, a gonosz lélek minden kísértésétől, megkötözésétől, ostorozásától, zaklatásától, ami megakadályozza, hogy krisztusi életet élhessünk, Isten dicsőségére és az emberek javára.
Természetesen kérhetünk anyagi és lelki segítséget nehéz helyzetünkbe, barátokat, társakat és munkatársakat, akikkel együtt hordozhatjuk az élet terheit. Isten bőkezű ajándékozó, aki ötszáz liter vizet borrá változtat harmadnapja lakodalmazóknak és annyi kenyeret és halat ötezer embernek, hogy hét teli kosárra marad, miután mindenki jóllakik. Mi is ajándékozunk Istennek és egymásnak, hogy ne ajándékozna Isten is nekünk és mindenki másnak, túlcsorduló mértékkel? Legyünk tehát szelídek és okosak, és bátrak, mint a kisgyerek, amikor szüleitől kér a kirakat előtt…
Ha már egyszer nekiálltunk ajándékot kérni Jézustól, akkor bátran folytassuk, hisz tudjuk, milyen nagy szükség van Isten segítségére! Hiszen úgyis imáinkban hordozzuk családunkat, szeretteinket, barátainkat, közösségeinket, egyházunkat és hazánkat! Jézus Krisztus tanítása szerint még ellenségeinkre is áldást kell kérnünk, mert Isten áldása megtöri az átkokat, helyes látásmódot ad, bűnbánatra és megújulásra vezet és az ellenségekből barátokat formál. Bizalommal kérjük tehát akár a legnagyobb dolgokat, csodákat is, mert hitünk kedves Isten előtt – és Istennek semmi sem lehetetlen! Ezért bátran kérjük, hogy hozza el a békét minden háborús területre: a szívünkbe éppúgy, mint családunkba és munkahelyünkre, de Ukrajnába és Oroszországba, Európába és az egész világra. Isten már győzött a gonoszság miden ereje felett, de hogy ez a győzelem mikor és hogyan realizálódik a mi életünkben, az rajtunk is áll. Kérjünk és zörgessünk buzgón és kitartóan!
De nem csak kifelé, a világ felé fordulva kérhetünk ajándékot, hanem a belső világunk felé fordulva is, hogy a krisztusi jellem szépen kiformálódjon bennünk. Isten segítsen meg minket a saját bűneink és rossz hajlamaik elleni küzdelemben. Adja meg nekünk a Szentlélek hét ajándékát, az értelem, tudomány, bölcsesség, jótanács, jámborság, istenfélelem és erősség Lelkét, hogy krisztusi személyiségekké, krisztushordozókká, élő szeretetlánggá váljunk. Kenjen fel minket a Szentlélek ajándékaival és karizmáival, hogy azokkal szolgálva, körüljárva jót cselekedhessünk Isten dicsőségére és az emberek javára.
Végül pedig legyünk bizalommal teli hívő emberek, akik bátran Isten elé tárják életükkel, jövőjükkel, szolgálatukkal kapcsolatos vágyaikat és terveiket. Gondolkodjunk közösen Jézussal arról, kik vagyunk és hová szeretnénk eljutni! (Minimum addig, hogy hazánk a Szeretet földje legyen – aztán a végtelenbe, és tovább!  ) Tegyük elé mindazt, amink van, amik vagyunk és lehetünk, minden körülményünkkel együtt, tudván, hogy akinek van, annak még adnak, jó mértékkel, megnyomottat…
Most pedig, hogy mindent szépen megfogalmaztunk és elmondtunk Istennek – és elmondjuk újra és újra, kitartóan zörgetve éjjel és nappal -, már nincs más dolgunk, mint hogy mindezt valósággá is tegyük.
Kalandra fel!
Isten minden áldását kérve életünkre, imával és szeretettel: Sipos Gyula (szeretetfoldje.hu)