Egy szentválasztás tanulságai

Kategória: Eheti Megjelent: 2023. január 09. hétfő

A szentekkel teljes közösségben vagyunk Krisztus Testében, ők a mi példaképeink és segítőink. Mi pedig szeretjük is „megdolgoztatni” őket, ezért év elején „szentválasztást” csinálunk, azaz húzunk magunknak egy szentet (abban a hitben, hogy valójában ő választ minket erre az évre). Nekem a tavalyi is nagyon bejött – mint évek óta mindig -, és az idei is pont passzol…

Tavaly év elején Don Boscót kaptam és hozzá azt a feladatot, hogy imádkozzam a fiatalokért. Nekem ő az egyik kedvenc szentem, hatalmas hitű ember, ráadásul iskolában (is) dolgozom – ami aztán év közben a duplájára nőtt -, és hát tudjuk, milyen helyzetben van ma az oktatásügy…
Idén, 2023-ban pedig „Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya” lett az égi pártfogóm és útitársam, azzal a feladattal, hogy imádkozzam Magyarország megtéréséért… Aki egy kicsit ismeri a munkánkat, az tudja, hogy ez szívügyem – missziónk az, hogy hazánk a Szeretet földje legyen, ennek alapja a megtérés Istenhez -, és már az idei évi ige is ebbe az irányba, Istennel való közösségünk elmélyítése felé mutatott. (Lásd a múlt hétfői Ehetiben…)
Milyen jó hír, hogy Isten megtérésre hív minket! Ez azt jelenti, hogy nem mondott le rólunk, van még remény! Milyen jó, hogy Szűz Mária, égi édesanyánk, mint a Magyarok Nagyasszonya szólít meg – a több mint száz szent-lap között a Szűzanya több titulussal is szerepel -, gondja van ránk és még ő sem adta fel a reményt! Ha pedig ők nem, akkor mi sem! Buzdítsuk egymást: ha Isten velünk, ki ellenünk?
Az elmúlt évben több összefoglaló jellegű könyvet is kiadtunk hazánkkal kapcsolatban: „Próféciák és magánkinyilatkoztatások Magyarországról”, valamint a „Magyar jelenség – hazánk a hit, remény és szeretet fényében”. Mindkettő arra hív, hogy nézzünk szembe valóságos helyzetünkkel, örüljünk a jónak, de ismerjük fel a rosszat és javítsuk meg utainkat, mert még nincs elveszve semmi!
Hasonló célból tartottuk az „Istennel való egyesülés útja – Élő Szeretetláng szeminárium”-ot is, és adtuk ki hozzá a könyvet, hogy ezzel is segítsük az életszentség útján járni kívánó embereket.
A megtérés kikerülhetetlen. Keresztelő Jánosnak ez az egyetlen üzenete: térjetek meg, mert elérkezett az Isten országa! Jézus ezt az üzenetet folytatja és teljesíti be, és ennek kell beteljesednie a mi életünkben is. Lehet, hogy ez radikális élményként éljük meg – főleg, ha nagy bűnökből, evilág sötétségéből térünk Isten világosságába, mint ez történt az én esetemben is -, de az is lehet, hogy csendesen, halkan történik meg a változás, ami a tanult vallásosságból a személyes hitre vezet. Fontos azonban, hogy megtörténjen, mert csak az Istennel való élő, eleven kapcsolat, a Szentlélek ereje és kegyelme képes minket megtartani a krisztusi úton. Nélküle a világ csábítása és a saját természetünk gyengesége miatt óhatatlanul elbukunk.
Mi hosszú évek óta segíteni akarjuk ezt a megtérési folyamatot. Most a januári könyvajánlónkban azt a négy füzetünket ajánljuk egyben, ami bevezet minket a megtérésbe, segít megértenünk Isten akaratát és képessé tesz minket arra, hogy ezt tovább is tudjuk adni. (A kis füzeteket is ajándékozhatjuk másoknak is ezzel a szándékkal. A négy füzet: A megtérésről; Prófétai élet; Isten tíz tanácsa; A Szentlélekről - kegyelmei, karizmái, munkája bennünk és közöttünk. A négy füzet ára együtt 2.000 Ft, és mellé igekártyákat is adunk ajándékba. Megrendelhető: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel.: 06-30/33-88-245)
Mit tehetünk? Először is, ami a legfontosabb, imádkozzunk. Imáinkkal mozdítsuk meg a mennyet, ahogy Jézus tette egykor: jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is! Biztosak lehetünk abban, hogy Isten meghallgatja imáinkat és válaszol rá. (Január 18., Árpád-házi Szent Margit ünnepe, imanap hazánkért, előtte már kilenceddel készülünk…) Imádkozzunk önmagunkért, családjainkért, közösségeinkért, barátainkért és ellenségeinkért, egyházunkért és hazánkért, de az egész világért is…
Amiért pedig imádkozunk, azért cselekedjünk is, hogy hitünk a cselekedetek által valósággá váljon. Nem olyan nehéz ez, ámbár Isten nélkül lehetetlen: szeretni teljes szívből, mert a szeretet a megtérés útjára vezet…
Kalandra fel!
Imával és szeretettel: Sipos Gyula (szeretetfoldje.hu)