A Szentatya távirata II. Erzsébet királynő elhunyta alkalmából

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2022. szeptember 09. péntek

Az alábbiakban közöljük annak az angol nyelvű részvéttáviratnak a fordítását, amelyet Ferenc pápa küldött II. Erzsébet királynő elhunyta alkalmából Őfelségének, III. Károly királynak:

TÁVIRAT

Őfelségének, a Királynak

III. Károlynak

Buckingham-palota

London

Mély szomorúsággal értesültem II. Erzsébet királynő haláláról, és őszinte részvétemet fejezem ki Felségének, a királyi család tagjainak, az Egyesült Királyság népének és a Brit Nemzetközösségnek.

Szeretnék csatlakozni mindazokhoz, akik gyászolják elvesztését.

Imádkozom a néhai királynő örök nyugalmáért, és tisztelettel adózom a Nemzet és a Nemzetközösség javát szolgáló fáradhatatlan életéért, a kötelességtudatról nyújtott példamutatásáért, Jézus Krisztusba vetett hitének és Krisztus ígéreteiben való szilárd reményének rendíthetetlen tanúságtételéért.

Nemes lelkét Mennyei Atyánk irgalmas jóságába ajánlva biztosítom Felségét imáimról, hogy a Mindenható Isten támogassa Önt kimeríthetetlen kegyelmével, amikor most királyként megkezdi nagy felelősséggel járó hivatalát. Önre és mindazokra, akik néhai édesanyja emlékét ápolják, az Úrban való megvigasztalódás és lelki erő zálogaként Isten áldásainak bőségét kérem.

A Vatikánból, 2022. szeptember 8.

Ferenc

Fordította: Tőzsér Endre SP

Magyar Kurír