Az Iszlám Fatva Tanács elítélte a Hamaszt...

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. március 15. szerda

Az iraki központú Iszlám Fatva Tanács (IFC) megvizsgálta a Hamasz Gázai övezeti tevékenységét, és megállapították, hogy a Korán “törvényeit megszegték”. A szervezet fatvát (vallási ítéletet) adott ki, miután megvizsgálták a Hamasz tevékenységeit, és hogy hogyan bánik a gázai palesztin civilekkel. Az IFC megállapította, hogy a palesztin terrorszervezet felelős a Gázai övezetben élő civil lakosság megfélemlítéséért, és korrupció miatt is elmarasztalták a Hamasz tagjait.

A fatva értelmében innentől kezdve megtiltják a muszlimok számára, hogy “imádkozzanak, támogassák, pénzzel támogassák, vagy harcoljanak a Hamaszért”, mert a Muzulmán Testvériség ideológiáját követi a szervezet, amelyet szintén elítéltek.
Az iszlám hitoktatási intézmények felelőssége, hogy világosan és határozottan állást foglaljanak a Hamasz embertelen tettei kapcsán. Az Iszlám Fatva Tanács nagy mennyiségű dokumentumot vizsgált meg a Hamasznak a gázai palesztinok felé tanúsított magatartásával kapcsolatban, beleértve a közelmúltban nyilvánosságra hozott vallomásokat is” - írta a szervezet.
Az iszlám jogtudósok szerint fontos volt, hogy a “megfelelő lépéseket” megtegyék, és közzétegyék a helyes információkat, hogy a palesztin terrorszervezet ne nyomhassa el tovább a Gázai övezetben élő civil lakosságot.
"Szeretném hozzátenni, hogy ez nemcsak a Fatva Tanács álláspontja, hanem ugyanezt állapította meg a Szaúd-arábiai Tudósok Tanácsa és az Egyesült Arab Emirátusok Fatva Tanácsa is” - nyilatkozta az IFC szóvivője, Sejk Mohamed Ali al-Makdiszi.
(Jerusalem Post / Hetek)