Pénzért rabolt gyerekek... - háborús hírek + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. június 01. csütörtök

Pénzért rabolják el az ukrán gyerekeket az oroszok; több mint 27 ezer ukrán civilt tarthatnak fogva Oroszországban; és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség figyelmeztetése... - hírek + ima a békéért:

Pénzért rabolják el az ukrán gyerekeket az oroszok - Ukrajna szerint 16 ezer gyermeket deportáltak az oroszok által elfoglalt területről a háború alatt - közülük sokakat barátok és rokonok vittek magukkal, akik pénzt akartak keresni az orosz állami támogatásokból - írta meg riportjában a The Guardian.
A lap a gyerekek deportálásának szemléletes példájaként a 15 éves Alina történetét idézi, aki Herszonból származik. A lány jó viszonyban volt barátnője oroszbarát nézeteket valló édesanyjával, Evgeniával. Nem sokkal Herszon felszabadítása előtt a nő az ukrán fegyveres erők visszatérése után bekövetkező kitalált katasztrófákkal félemlítette meg Alinát, és rábeszélte a gyereket, hogy menjen vele Oroszországba.
A gyerek hitt felnőtt barátnőjének, ellopta otthonról az iratait, és Oroszországba ment. Ott Evgenia felvette Alina nevelőanyjának szerepét, amiért lakást és pénzügyi segélyeket kapott az államtól.
Ahhoz, hogy hazatérjen a lánya, Alina édesanyjának hosszú utat kellett megtennie Lengyelországon és Belaruszon keresztül Oroszországba. Furcsa módon Oroszországban a helyi tisztviselők a valódi anya pártjára álltak, ami lehetővé tette a történet biztonságos megoldását.

Több mint 27 ezer ukrán civilt tarthatnak fogva Oroszországban - Az ukrán hatóságok azt állítják, hogy 27 ezer ukrán civilt tartanak fogva Oroszország területén – írja a The Guardian. Az ukrán parlament emberi jogi biztosa, Dmitro Lubinec az Ukrinform hírportál által közölt tájékoztatón kijelentette: Adataink szerint több mint 27 ezer civil túszt tart fogva az Orosz Föderáció.
Arra a kérdésre, hogy történt-e előrelépés az UNIAN hírügynökség újságírójának, Dmitro Hiljuknak az orosz fogságból való kiszabadításában, a sajtótájékoztatón azt válaszolta: Sajnos még nem tért vissza Ukrajnába és nem biztos, hogy a közeljövőben vissza fog. Lubinec elmondta, többször is feltette ezt a kérdést az orosz félnek, és a jövőben is fel fogja.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) ügyel arra, hogy az Ukrajna területén tárolt hasadóanyagokat ne használják háborús célokra – jelentette ki kedden Rafael Grossi, a NAÜ főigazgatója az ENSZ Biztonsági Tanácsában.
A nukleáris biztonsággal kapcsolatos munkánkon felül életbevágóan fontos tevékenységet is folytatunk Ukrajna egész területén, ellenőrizve a garanciákat, hogy elejét vegyük hasadóanyagok háborús célokra való felhasználásának – hangsúlyozta a NAÜ-főigazgató.
Grossi úgy értékelte, hogy az atomerőmű nukleáris és fizikai biztonságát illetően a helyzet továbbra is rendkívül törékeny és veszélyes. Felidézte, hogy az utóbbi 15 hónapban hét alkalommal választották le teljesen a nukleáris erőművet a külső energiahálózatról, s így a vészhelyzeti dízelgenerátorait kellett használni a reaktorok és a kiégett nukleáris fűtőelemek tárolójának hűtésére. Az utóbbi eset egy hete történt.
Mint mondta, a létesítményben eddig nem történt atombaleset, de „a szerencse sem tarthat örökké”. Hozzátette: egy atom- vagy radiológiai balesetnek katasztrofális következményei lehetnek Ukrajna és Oroszország, valamint a környező országok lakosságára is – számolt be az MTI.

A zaporizzsjai atomerőmű dolgozói Csernobilnál is hatalmasabb pusztítástól tartanak. Az atomerőmű dolgozói névtelenül nyilatkoztak a Sky News-nak, mert attól tartanak, hogy megkínozzák vagy bebörtönzik őket.
Mind a két technikus egymástól függetlenül egy nukleáris katasztrófa lehetőségéről beszélt. Egyikük arra figyelmeztetett, hogy a romló állapotú atomerőmű pusztítást okozhat Európa, Oroszország és a Földközi-tenger nagy részén...

Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy hatalmas erőddel állítsd meg a háborút! Törd le a a gonosz szellemek hatalmát és szabadíts meg minket az antikrisztusi vezetőktől, háborús uszítóktól és megszállóktól! Vess véget a pusztításnak és add, hogy Ukrajna, Oroszország és az egész világ újra békét élvezzen és eljöjjön a megújulás és újjáépítés ideje, mert Benned bízunk! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...