A környezetvédelemről írhat enciklikát Ferenc pápa

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. május 25. vasárnap

A klímaváltozás, a környezet védelme és ezeknek a szegénységre gyakorolt hatása lehet a témája Ferenc pápa következő enciklikájának, amely hét-nyolc hónap múlva jelenik meg - írta pénteken a La Stampa olasz napilap. Az MTI tájékoztatása.

Ferenc pápa az olasz püspöki konferenciának (Cei) a Vatikánban tartott éves közgyűlésén, az egyik zárt ajtók mögötti találkozón beszélt a „zöld enciklikáról”, amely 2015 elejére készülhet el - tudta meg a La Stampa mindig jól értesült vatikáni tudósítója.
Ferenc pápa a tavalyi megválasztása utáni beiktatási szentmisén beszélt először arról, hogy az embereknek, mindenekelőtt a politikai és gazdasági élet vezetőinek a „teremtett világ őreinek kell lenni”. Azóta az egyházfő számos beszédében szorgalmazta a környezet védelmét a Föld természetes forrásainak a kapzsiságtól vezetett és féktelen kizsákmányolására figyelmeztetve.
Az enciklika aktualitását erősíti, hogy 2015-ben Párizsban világkonferenciát rendeznek a globális klímaváltozásról,és a jövő május elsején kezdődő Expo 2015 milánói világkiállítás témája is a bolygó táplálék- és energiaforrásai lesznek.

Magyar Kurír