Hogyan élte túl? - Szeretet történet

Kategória: Szeretet történetek Megjelent: 2022. január 17. hétfő

Angel, zsidó, Németország leghíresebb pékségének tulajdonosa gyakran mondta: „Tudod, miért élek ma? Még csak tinédzser voltam, amikor Németországban a nácik könyörtelenül megölték a zsidókat. A nácik vonattal vittek minket Auschwitzba.

Halálos hideg volt a pincében tegnap este. Sok napig maradtunk a szekerekben étel nélkül, ágy nélkül, vagyis anélkül, hogy valahogy felmelegedhetnénk. Mindenhol hó esett. A hideg szél minden másodpercben megfagyasztotta az arcunkat. Több százan voltunk azokon a hideg, szörnyű éjszakákon. Se étel, se víz, se menedék. Meghűlt a vér az ereimben. Mellettem egy idős zsidó volt, akit nagyon szerettek a városomban. Remegett és szörnyen nézett ki. Átöleltem a karjaimmal, hogy felmelegítsem. Szorosan megöleltem, hogy egy kis melegséget adjon. Dörzsöld meg a kezét, lábát, arcát, nyakát. Könyörögtem neki, hogy maradjon életben. Rajta voltam. Így tartottam melegen ezt az embert egész éjjel. Én magam is fáradt voltam és fáztam. Szorítok, de folyamatosan masszíroztam ennek az embernek a testét, hogy melegen tartsa.
Annyi óra telt el. Végre eljött a reggel, elkezdett sütni a nap. Körülnéztem magam körül, hogy lássak más embereket. Iszonyatomra csak fagyott hullákat láttam. Csak a halál csendjét hallottam. A fagyos éjszaka mindenkit megölt. Meghaltak a hidegtől. Csak két ember élte túl: az öreg és én. Az öreg túlélte, mert nem hagytam megfagyni, én meg túléltem, mert melegen tartottam.
Hadd mondjam el neked, mi a túlélés titka ebben a világban? Amikor mások szívét melengeted, akkor téged is felmelegít. Amikor másokat támogatsz, erősítesz és bátorítasz, akkor te is támogatást, felhatalmazást és bátorítást kapsz az életedben."
(facebook)