Változások és új lehetőségek a Szeretetláng Mozgalomban

Kategória: Szeretetláng Megjelent: 2021. január 16. szombat

Kedves Testvérek!

A tavalyi év teljesen "átrendezte" a Szeretetláng Mozgalom tevékenységét és programjait, valamint több személyi változást is hozott számunkra itthon és külföldön. A járvány  egyfelől korlátozta a hagyományos lehetőségeinket, másfelől kiszélesítette azokat, hiszen mi is "ráéreztünk" azokra a csatornákra, fórumokra, amelyeket eddig nem használtunk ki teljes egészében. A következőkben a változásokról, valamint ezekről az új lehetőségekről szeretnélek tájékoztatni benneteket.

1. Elsőként örömmel örömmel osztom meg veletek a hírt, hogy a COVID19 vírus sem szabhatott gátat annak, hogy február 2-án az ország 23 templomában idén is megtarthassuk a Szeretetláng-átadást. Kérem, terjesszétek ismerőseitek körében a levelem végén található listát, hogy minél többen meg tudjuk újítani önátadásunkat a Szűzanyának! Ha a járványügyi helyzet engedi, az Országos találkozót is megtartjuk majd, melynek tervezett időpontja és helyszíne: június 5., Rákosszentmihályi templom.

2. Személyi változások 2020-ban:

* A Mozgalom új nemzetközi lelki tanácsadója - Erdő Péter bíboros úr írásbeli jóváhagyásával és megerősítésével - Kemenes Gábor atya, nagykovácsi plébános.

* A Mozgalom új magyarországi lelki tanácsadója - Erdő Péter bíboros úr írásbeli jóváhagyásával és megerősítésével - Cseh Zoltán atya, a kőbányai Szent György templom plébánosa.

* A Mozgalom új nemzetközi asszisztense Dr. Balogh Szilvia, jogász, a Szent István Társulat munkatársa.

Kérlek benneteket, imádkozzatok értük, hogy a Szűzanya adjon nekik erőt, lelkesedést, kitartást a feladatuk ellátásához.

3. A Szeretetláng-terjesztés új eszközei közül hadd ajánljam figyelmetekbe Kemenes Gábor atya elmélkedés-sorozatát a Szeretetláng Lelki Napló üzeneteiről, amit az alábbi linken tekinthettek meg: https://www.youtube.com/watch?v=W9Qi5RDWv8 Ez a 10 perces videó az induló része a mostantól havonta jelentkező sorozatunknak, melyet a YouTube közösségi portálon teszünk közzé. Az első rész címe: LÉPJ KI MÉRTÉKEIDBŐL! Vagyis "ha új életet akarsz kezdeni az új évben, tekints a napkeleti bölcsekre, akik latolgatás nélkül, teljes ráhagyatkozással indultak el Jézushoz. Csendesedj el, vidd te is a szíved ajándékait Jézus elé, és ő megújít, hogy át tudj lépni önmagad korlátain, a megszokásaidon, a beidegződéseiden, vagyis ki tudj lépni a mértékeidből!"

4. Kemenes Gábor atya vezetésével egyébként minden hónap 2. keddjén 21 órától virtuális Szeretetláng-szentségimádást tartunk, ahol közösen elmélkedünk az Oltáriszentség előtt a Lelki Napló üzeneteiről. Miután a Mozgalom máriaremetei székhelyén kialakított közösségi teremben nincs erre lehetőségünk, ezeket a szentségimádásokat a Nagykovácsi Plébánia közösségi terméből közvetítjük, a plébánia Facebook oldalán. Köszönjük Gábor atyának, hogy "befogadott" minket, és így alkalmanként 1800-2000 ember csatlakozik hozzánk az internet segítségével. A következő linken (kedvcsinálóként) megnézhetitek a január 12-i szentségimádást: https://www.facebook.com/NagykovacsiPlebania/videos/217978736650606

5. Szombatonként 17 órától - ugyancsak virtuálisan - Erdődi Ferenc atyával közösen imádkozhatjuk a Rózsafüzért a Szeretetláng szellemében, a Budapest-Külsőangyalföldi Mária Keresztények Segítsége templomból közvetítve. Ebbe a Mozgalom Facebook csatornáján keresztül kapcsolódhatunk be: https://www.facebook.com/Szeretetl%C3%A1ng-Mozgalom-417222151820320 

6. Örömünkre szolgál, hogy Mészáros Domonkos atya minden kedden 16:30-tól a napi evangéliumról és a Szeretetlángról elmélkedik a Bonum Tévében.

7. A Szeretetlángról továbbra is sok-sok írást és érdekességet olvashattok (újabban már láthattok, hallhattok is) Begyik Tibor vezetőtársunk blogján, amely a "Hajnal Szép Sugara" nevet viseli. Érdemes nyomon követni, mert naponta frissülnek az olvasnivalók. Internetes elérhetőség: https://szeretetlang.blog.hu/

8. Menkó Ágnes vezetőtársunk egy új lehetőséget kapott a Szeretetláng terjesztésére azáltal, hogy rendszeresen közölhet cikkeket a Verbita Rend Világposta című újságjában, amely nyomtatásban és internetes formában is megjelenik. Íme a legutóbbi lapszám internetes elérhetősége, ahol a 16-17. oldalon olvashatjuk Ágnes írását: http://www.verbita.hu/images/05media/download/Vilagposta_2020_03.pdf

9. Sípos Gyula vezetőtársunk továbbra is fáradhatatlanul terjeszti a Szeretetlángot a Szeretet Földje honlapon. Érdemes időt szánni rá a következő link felkeresésével: http://szeretetfoldje.hu/index.php/szeretetlang

Kérlek Benneteket, hogyha a Szeretetlánggal kapcsolatos programot szerveztek - interneten vagy személyes részvételi lehetőséggel -, tájékoztassatok róla, hogy közzé tehessük.

Imádsággal és szeretettel köszöntelek Benneteket: Kindelmann Győző