"...megéreztem, hogy hatalmas, de mégis szelíd erő árad a Szentségből..."

Kategória: Szeretetláng Megjelent: 2022. június 04. szombat

DR. LOÓS ANITA IS TANÚSÁGOT TESZ A MEGTÉRÉSÉRŐL 2022. AUGUSZTUS 27-ÉN, A SZERETETLÁNG FESZTIVÁLON! Olvass bele a történetébe, majd hallgasd meg az egészet Máriaremetén!

Református családból származom. Fiatalként, a környezetemben nem igazán ismertem olyanokat, akik templomba járók lettek volna. Engem is elvitt a világ, elhanyagoltam a hitemet. 33 éves koromban történt egy, az életemet alapjaiban megrázó krízis, ami kerékbe törte az addig boldognak hitt életemet.
2014-ben a Mária Rádióban hallottam, hogy Máriaremetén lesz a Szeretetláng Fesztivál. Teljes bizonyossággal éreztem, hogy nekem el kell oda mennem. Ott is voltam azon az augusztus végi napon, gyönyörű idő volt, sokan voltunk. A tanúságtételek, előadások, a rózsafüzér ima, végül a szentmise után, a fesztivál végén szentségimádás volt. Gondoltam, én azt már nem várom meg, reformátusként én nem hiszek „ilyenekben”. Ekkor felhívott egy katolikus barátnőm telefonon, aki nem tudott eljönni a fesztiválra. Mondtam neki, hogy milyen volt, és hogy én már megyek haza, de ő bíztatott, várjam meg a szentségimádást, nem fogom megbánni.
Az imát vezető atya a végén körbevitte az emberek között az Oltáriszentséget, én kicsit flegmán álltam ott, ekkor még nem értettem ennek a szertartásnak a lényegét. Az Oltáriszentséget előttem is elhozta az atya, s ekkor, Istennek hála, megéreztem, hogy hatalmas, de mégis szelíd erő árad a Szentségből! Térdre estem, megszólalt bennem egy Hang: „Kövess engem!” Mérhetetlen boldogságot éltem meg. Úgy éreztem, hogy itt akarok maradni mindig. Ekkor már tudtam, hogy katolikus leszek.
Új élet kezdődött számomra!  Kimondhatatlanul hálás vagyok, az Úr Jézus Krisztusnak és Égi Édesanyánknak, a Szűzanyának, hogy vezettek és vezetnek ma is a Teljes Szentháromság felé vezető úton!