Csütörtököt mondott a pisztoly, amivel lelőtte volna a lelkészt

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2024. május 07. kedd

A pennsylvaniai rendőrség közölte, hogy egy férfi vasárnap megpróbálta meggyilkolni egy észak-bradocki templom lelkészét, miközben az prédikációt tartott a gyülekezetének. A fegyver azonban csütörtököt mondott, és a lelkész csodálatos módon megmenekült.

A hatóságok szerint szerint a 26 éves Bernard Junior Polite nem sokkal délután 1 óra után lépett be a Jesus Dwelling Place Churchbe, és megpróbálta lelőni a lelkészt.
"Polite lőfegyvert fogott a lelkészre, megpróbált lőni, de a lőfegyver nem sült el" - áll a közleményben. "A gyülekezet egyik tagja azonnal cselekedett, megragadta Polite-ot. A tag és a lelkész le tudta fogni és le tudta fegyverezni Polite-ot, akit a rendőrök kiérkezéséig fogva tartották".
Glenn Germany lelkész, aki a lövöldözési kísérlet célpontja volt, elmondta: "Hálás vagyok Istennek, hogy még itt vagyok, mert az elkövető biztosan meghúzta a ravaszt".
A helyi médiának elmondta, hogy azelőtt soha nem látta a gyanúsítottat, de aznap észrevette, hogy ki-be járkál az épületben, és közvetlen szemkontaktust létesített vele.
"Elkezdtem prédikálni, és hirtelen a bal oldalamról láttam, hogy a templom hátsó részéből előrejön, megáll, és rám mosolyog" - emlékezett vissza a lelkész. "Hirtelen megláttam, hogy egy pisztolyt szegez rám. Ekkor már csak annyit tudtam tenni, hogy megpróbáltam fedezékbe menekülni."
Meg is dicsérte gyülekezetének azon tagját, aki berohant és nekiment a gyanúsítottnak. "Életét veszíthette volna a küzdelemben" - mondta Germany. "De ő feláldozta magát mindenkiért, egy igazi hős."

(DailyWire/Hetek)