Ferenc pápa: A Szentlélek növeli Isten országát

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. november 17. péntek

Isten országa nem holmi látványosság, sem pedig farsangi mulatság, nem kedveli a reklámot: a Szentlélek által növekszik, nem pedig a lelkipásztori terveken keresztül – fogalmazott homíliájában Ferenc pápa november 16-án, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott reggeli szentmisén.

Úgy segítenek, hogy közben pénzt is keresnek - nagyon jó példákkal

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. november 16. csütörtök

Lehet-e úgy társadalmilag hasznos vállalkozásokat működtetni, hogy azok még nyereséget is termelnek? Több hazai pénzügyi intézmény szerint: igen. Szerencsére akadnak már néhányan, akik pályázattal, szaktanácsokkal, üzleti szolgáltatásokkal olajozzák meg az ilyen vállalkozásokat. És hamarosan egy hazai social impact alap is elindulhat.

Megjelent magyarul az ifjúsággal foglalkozó püspöki szinódus kérdőíve

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. november 15. szerda

A 2018. őszi püspöki szinódusra való felkészülés már hónapokkal ezelőtt megkezdődött: a hazai előkészületi időszakban megnyílt szia.katolikus.hu honlapról november eleje óta már magyarul is elérhető a Vatikán által közreadott átfogó ifjúsági felmérés kérdőíve.

Rabszolgapiac Líbiában

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. november 15. szerda

Sokkoló videófelvételt jelentetett meg a CNN egy líbiai rabszolgavásárról. A filmen fekete bőrű, nigériai férfiakra licitálnak, míg végül az egyik 400 dollárnyi líbiai dinárért elkel. A férfiak menekültek, akik az Európába tartó útjukon kerültek a rabszolgákkal kereskedő embercsempészek fogságába. A jelenségről már egy éve lehet hallani, de ez az első közvetlen bizonyíték az észak-afrikai országban működő embertelen viszonyokra.

15 364 tudós figyelmezteti az emberiséget

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. november 14. kedd

Huszonöt évvel ezelőtt 1700 független tudós közösen azt nyilatkozta, hogy az emberiség szélsőségesen kihasználja a Föld erőforrásait, és ezzel tönkretehetjük a bolygót. Felemelték szavukat a levegő és a vizek szennyezése, a halállomány zsugorodása és a föld terméketlenné válása ellen, szóltak a fajok kihalása, a légszennyezés és a fosszilis üzemanyagok klímaváltozást generáló hatása miatt - foglalta össze a Washington Post. A dolgok most sokkal rosszabbul állnak. Most már 184 ország 15 364 tudósa figyelmeztet.

Grönland kizöldülhet a klímaváltozástól

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. november 14. kedd

Geológiai bizonyítékok és számítógépes modellek segítségével kimutatták, hogy milyen sors vár Grönlandra, és nagyon úgy tűnik, hogy a klímaváltozás miatt viszonylag rövid idő alatt eltűnhet a vastag jégtakarója –  idézi az MTI a Science című tudományos lapban publikált tanulmányt.

Idén a Máltai Szeretetszolgálat javára várnak adományokat a közmédia „Jónak lenni jó!” kampányában

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. november 14. kedd

Hatodik alkalommal rendezi meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) „Jónak lenni jó!” elnevezésű jótékonysági kampányát, amelynek kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Idén 145 milliárdot csalnak ki a zsebünkből lottóval

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. november 13. hétfő

A Szerencsejáték Zrt. számsorsjátékokból származó árbevétele az idén várhatóan öt százalékkal haladja meg a tavalyit, megközelítheti a 145 milliárd forintot, írta a Világgazdaság a társaság tájékoztatása alapján.

Mire használják a fiatalok az internetet

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. november 12. vasárnap

A fiatalokat érdekli a közélet és a politika. Is. Egy hazai kutatás szerint a zene és a filmek mellett a politikai hírek miatt is bebarangolják a világhálót. Az illegális tartalmak ingyenes letöltése a fiatal felnőttek számára sokkal inkább a gyors és egyszerű hozzáférés, mintsem az ingyenesség miatt oly népszerű.

Az újpesti jégpalotában tartották az országos karizmatikus találkozót

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. november 12. vasárnap

November 11-én rendezték meg a magyar karizmatikus megújulás 26. országos találkozóját Budapesten. Az Észak-Amerikából érkezett előadók, Ann Shields nővér, Graham Keep és Peter Herbeck tanításai után Snell György esztergom–budapesti segédpüspök által vezetett szentmise zárta a napot.

Céljaik vannak, nem feladataik – A Máltai Szeretetszolgálat felkészült a krízisidőszakra

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2017. november 12. vasárnap

A fővárosi hajléktalan-ellátásban dolgozó szociális munkások számára szervezett szakmai napot a téli krízisidőszak kezdetén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Budapesten, a Bem rakparton fekvő központi épületében.