Keresztényeket akartak gyilkolni a fiatalok Németországban

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. április 14. vasárnap

Tinédzser terrorsejt tervezett késelős merényletet Németországban, kifejezetten keresztény gyülekezeteket, valamint rendőröket terveztek lemészárolni. A düsseldorfi hatóságok tájékoztatása szerint még időben sikerült elkapniuk az Iszlám Államhoz köthető fiatalokat.

Már letartóztatásban van az a négy fiatal Németországban, akik gondos előkészületeket tettek arra, hogy késelős, illetve lövöldözős merényletet hajtsanak végre keresztény gyülekezetek és rendőrök ellen az Iszlám Állam nevében.
A hageni rendőrség még időben elkapta a 16 éves Albina H.-t, és a 13 és 15 év közötti lányokat Münchenből és Düsseldorfból, akik mind dicsőítették az Iszlám Államot a privát online felületeken. Az egyik lánynak német és marokkói útlevele is volt, Düsseldorfban élt a szüleivel, akik szintén nem voltak ismeretlenek a német rendőrség előtt. Édesapjával szemben már 6 éve is indítottak nyomozást azzal a gyanúval, hogy pénzadományokat gyűjt az Iszlám Állam számára.

Húsvétkor mészároltak volna
A házkutatások során a rendőrség megtalálta a fegyvereket, a lefoglalt készülékeken pedig azt a chatszobát, amelyen részletesen is kitervelték, hogyan tervezik végrehajtani a támadást. E szerint az volt a céljuk, hogy a "hitetleneket" lemészárolják a gyülekezetekben, és a rendőrállomásokon. A lehetséges helyszínként pedig Dortmundot, Düsseldorfot és Kölnt jelölték meg. Időpontként pedig a ramadán, illetve a keresztény húsvét jött szóba.
A szóban forgó fiatal terroristák letartóztatása ellenére, ismeretlen tinédzserek továbbra is használták a chatszobát a merényletek kitervelésére - két személyt eleinte nem sikerült azonosítania a rendőrségnek, végül rájuk bukkantak - a 15 éves Julius S.-re és a 16 éves Yusa P.-re. Egyikőjüket sem ismerték korábban a hatóságok. Ők két nem konkretizált tervet dolgoztak ki, melynek keretében szintén templomokat, zsinagógákat, bárokat és sportklubokat vettek volna célba Iserlohn városában. Ők nem késsel, hanem a Molotov-koktélokkal és lőfegyverekkel terveztek lecsapni a "hitetlenekre".
Az azonosításukban a hatóság közlése szerint a letartóztatott tinédzserek semmilyen segítséggel nem szolgáltak.
(Bild, hetek.hu)