Ferenc pápa november 23-án imatalálkozót tart Dél-Szudán és Kongó békéjéért

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 16. csütörtök

Ferenc pápa november 23-án este fél 6-kor imatalálkozót vezet a Szent Péter-bazilika katedraoltáránál Dél-Szudán és a Kongói Demokratikus Köztársaság békéjéért. A szertartásra mindenkit várnak, nem szükséges belépőjegyet igényelni a Pápai Ház Prefektúrájától.

Elhunyt Futó Károly atya

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 11. szombat

November 10-én hajnalban, életének 93., áldozópapságának 67. évében az örökkévalóságba költözött Futó Károly protonotárius, kanonok, érseki tanácsos, nyugalmazott plébános – közölte az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye a saját, a rokonok és a Főszékesegyházi Káptalan nevében. Megemlékezés:

Magyarország négy iskola és egy kórház újjáépítését támogatja Nigériában

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 11. szombat

Magyarország több mint négyszázmillió forinttal támogatja négy iskola és egy kórház újjáépítését a nigériai maiduguri katolikus egyházmegyében – közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere november 8-án az MTI-vel.

Ferenc pápa: A mise nem látványosság, tegyétek el a telefonokat!

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 10. péntek

Ferenc pápa nem viselte túl jól, hogy a miséjén rengetegen vették elő a telefonjaikat, hogy képeket és videókat készítsenek a szertartásról, írja a CNN. "Nagyon elszomorít, amikor látom a sok telefont a levegőben, miközben a téren vagy a Szent Péter Bazilikában misézem. De nem csak a hívők, hanem a papok és püspökök is ezt csinálják. Kérem szépen: a mise nem egy látványosság! Emeljük fel a szívünket, és ne a telefonunkat!"

Isten szeretete gyógyít - gyógyító összejövetel Köveskálon

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 09. csütörtök

Isten szeretete gyógyít - gyógyító összejövetel Köveskálon, a Római Katolikus Templomban 2017. november 17. vasárnap, 11 órától. Részletek:

Röviden: egy szép elismerés kapujában

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 06. hétfő

Négy kategóriában jelölték Európai Filmdíjra Enyedi Ildikó filmjét: a Testről és lélekről lehet a legjobb film, elnyerheti a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyvíró (Enyedi Ildikó) és legjobb női főszereplő (Borbély Alexandra) díját is.

20 000 fős szentségimádás Krisztus Király előestéjén

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 05. vasárnap

"Az Eucharisztikus Kongresszusra készülvén szervezünk egy egyórás szentségimádást, melyre mindenkit hívunk. A célunk, 2020-ra készülvén, hogy 20 000-en együtt imádkozzunk. Nem egy helyen, de egy időben november 25-én, szombaton 17-18 óra között.

A Szűzanya 2017. november 2-i üzenete Medjugorjéból

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. november 04. szombat

Drága gyermekek, benneteket nézve, akik körém, édesanyátok köré gyűltök, sok tiszta lelket látok, sok gyermekemet, akik szeretetet és vigasztalást keresnek, de senki sem nyújt számukra. Látom azokat is, akik rosszat tesznek, mert nincs jó példa előttük, akik nem ismerték meg Fiamat. A jó, amely csendes, de a tiszta lelkek által terjed, az az erő, amely fenntartja ezt a világot.

A Szűzanya 2017. október 25-i üzenete Medjugorjéból

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. október 26. csütörtök

„Drága gyermekek! Arra hívlak benneteket, hogy legyetek imádság ebben a kegyelmi időben. Mindnyájatoknak van gondja, nyomorúsága, szenvedése, nyugtalansága. A szentek legyenek számotokra példa és buzdítás a szentségre. Isten közel lesz hozzátok és ti a személyes megtérés által megújultok a keresésben. A hit lesz a reményetek és öröm fog uralkodni szívetekben. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”

Medjugorje, 2017. október 25.

Ellopták II. János Pál pápa vérereklyéjét

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. október 27. péntek

Ellopták II. János Pál pápa vérereklyéjét egy zarándokhelyről. A  Garda-tó melletti Montecastellóból a néhai pápa vére mellett az ismeretlen tettesek magukkal vitték  Jerzy Popieluszko lengyel római katolikus pap, vértanú csonttöredékeit is- közölte az Il Giornale milánói napilap.

Amerika megbolondul

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2017. október 26. csütörtök

Az Egyesült Államok Fellebbviteli Bírósága elrendelte egy 1925-ös, az I. világháborúban meghaltak tiszteletére állított emlékmű - a "Béke Keresztje" - eltávolítását csak azért, mert kereszt alakja van. Az Amerikai Humanisták Szövetsége (AHA) indította a pert 2014-ben az emlékmű ellen, mert "azt kereszt-formája miatt túlzottan offenzívnek, azaz  támadónak tartja" (sem vallásos szöveg, sem Jézus-ábrázolás nincs rajta).