1% hazánkért - hogy Magyarország a Szeretet földje legyen!

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. január 21. csütörtök

A Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány hosszú évek óta olyan programokat, rendezvényeket, kiadványokat szervez és támogat, amelyek elősegítik az emberek kiengesztelődését, megbékélését Istennel, embertársaikkal és az egész teremtett világgal.

Tovább nőtt a leggazdagabb magyarok vagyona - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. január 20. szerda

A koronavírus-járvány idején is tovább híztak a vagyonos emberek megtakarításai. December végére a hazai privátbanki szolgáltatóknál kezelt vagyon mértéke meghaladta a 6500 milliárd forintot, ami féléves összevetésben 7, éves szinten pedig több mint 11 százalékos növekedés.Az egy ügyfélszámlára jutó átlagvagyon 144 millió forint (2013-ban még alig több mint 62 millió forint az átlag)...

Államadósság-csúcs - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. január 18. hétfő

Tavaly év végén a 81 százalékos szint fölé érhetett a magyar államadósság GDP-arányos értéke, ami meghaladja még a 2008-2009-es pénzügyi válságot követően látott adósságszintet. Az elmúlt 8 év adósságcsökkentése vált semmivé egy év alatt...

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. január 16. szombat

Az ökumenikus imahét idei központi témája az összefogás; bibliai mottója a János evangéliumából vett idézet: „Maradjatok meg szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek.” Az MKPK és a MEÖT 2017-ben döntött arról, hogy az ökumenikus imahét kezdő vasárnapja egyben az üldözött keresztényekért imádkozás napja is. Ezen a vasárnapon mind a katolikus egyházközségek, mind az Ökumenikus Tanácshoz tartozó tagegyházak gyülekezetei a délelőtti istentiszteleteiken imádkoznak az üldözött keresztényekért.

Rövid hír az Imanaphoz

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. január 15. péntek

Kemenes Gábor atya minden évben Szent Margit ünnep vasárnap délutánján 16 órától a Margit-szigeten Szent Margit sírjánál vezet egy gyönyörű imaórát hazánkért, amire mindenkit szeretettel várnak.

Felbecsülhetetlen értékű éremkincsre bukkantak Pest megyében

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. január 13. szerda

Mintegy hétezer ezüstpénzből és négy aranyéremből álló középkori leletegyüttest leltek a Ferenczy Múzeumi Centrum munkatársai az Újlengyel középkori lelőhelyén végzett régészeti kutatásokon. Eddig ez a legnagyobb értékű késő középkori éremkincs Pest megyében.

Ferenc pápa új motu propriója: nők is lehetnek lektorok és akolitusok

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. január 12. kedd

Január 10-e, Urunk keresztsége ünnepének keltezésével Ferenc pápa közzétette Spiritus Domini (Az Úr Lelke) kezdetű apostoli levelét motu proprio formájában, mely megváltoztatja az Egyházi Törvénykönyv 230. paragrafusa első pontját, és ezáltal kánonilag lehetővé teszi a nők részvételét a lektorátus és az akolitátus liturgikus szolgálatában.

Életrajzi film készül Dantéról

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. január 09. szombat

Életrajzi filmet forgat Dante Alighieri (1265-1321) itáliai költőről Pupi Avati. A 82 éves olasz filmrendező az olasz kulturális minisztériumtól kérte a művész halálának 700. évfordulójára szánt produkció támogatását.

A vezető halálokról - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. január 07. csütörtök

A Worldometers statisztikai oldal kimutatása szerint 2020-ban közel 43 millió magzati életet oltottak ki abortuszok által a műtőasztalon.

Az amerikai püspökök elítélték az erőszakossá fajult washingtoni tüntetést

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. január 08. péntek

Január 6-án az esti órákban José H. Gomez, Los Angeles érseke, az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának (USCCB) elnöke közleményt adott ki, melyben elítélte a Capitoliumban, az amerikai törvényhozás épületében zajló erőszakos cselekményeket.

Otthonukat elvesztett családokat támogat a Katolikus Karitász a horvátországi földrengés után

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2021. január 05. kedd

Gyűjtést hirdet a Katolikus Karitász a horvátországi földrengés károsultjainak megsegítésére, valamint az újjáépítés költségeire.