Könyveink nyárra, kedvezményes áron

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. július 13. hétfő

Könyvet olvasni jó! És most talán több idő jut erre is... Nyári kikapcsolódáshoz, lelki töltődéshez kedvezményes áron ajánljuk könyveinket:

Gyógyító összejövetel vasárnap Köveskálon

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. július 11. szombat

Isten szeretete gyógyít - gyógyító összejövetel Köveskálon a Római Katolikus Templomban 2020. július 12. vasárnap, 11 órától. Közös ima, gyógyító mise, közbenjáró imaszolgálat... Részletek:

Keresztény Gólyatábor

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. július 11. szombat

"Egy hasznos és jó programot szeretnék ajánlani most elsősorban a plébánia tagjai közötti hívő, végzős diákoknak.
A HEGY (Hittel az Egyetemen) egy keresztény gólyatábor, ahol - a szórakozás mellett - helye van az értékeknek és a hitéletnek. Mivel ez összegyetemi gólyatábor, bárki jelentkezhet, mindegy hogy melyik egyetemre fog majd járni.

Mecset lesz a Hagia Szophia - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. július 11. szombat

A török legfelsőbb közigazgatási bíróság pénteken a nemzetközi tiltakozás ellenére semmisnek minősítette azt az 1934. november 24-ei török minisztertanácsi döntést, amely a Hagia Szophia múzeummá alakításáról rendelkezett, így a világörökséghez tartozó isztambuli épületet ismét mecsetté alakíthatják át. A bíróság döntése után Erdogan török elnök azonnal ki is adta a rendeletet az épület mecsetté alakításáról, és ezt a hivatalos Twitter-fiókján is közzétette.

KSH statisztika az élelmiszerek drágulásáról

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. július 10. péntek

Az előző év júniusához viszonyítva az élelmiszerek átlagosan 7,8 százalékkal drágultak, ezen belül a párizsi, kolbász ára 20,5 százalékkal, az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, friss hazai és déligyümölcs összesen) 18,1, a sertéshúsé 17,0, a cukoré 14,2, a szalámi, szárazkolbász és sonkáé 10,8 százalékkal lett magasabb.

Lengyelország tiltaná, hogy homoszexuális párok gyereket fogadjanak örökbe - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. július 08. szerda

Ilyen értelmű alkotmánymódosító javaslatot írt alá hétfőn Andrzej Duda lengyel elnök. A javaslat szerint alkotmányos szintre emelnék a családjogi kódex hatályos előírását, miszerint a kiskorút „kizárólag az ő érdekében” lehet örökbe fogadni. Az előírást úgy bővítik, hogy örökbefogadásra kizárólag az alkotmányban meghatározott házasságban élő pár – vagyis egy nő és egy férfi – jogosult, az azonos nemű párok nem. Amennyiben egyedül élő személy akar gyermeket örökbe fogadni, a bíróságnak ellenőriznie kell, hogy az illető nem él-e azonos nemű párkapcsolatban.

Budapest, levegő, szennyezés - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. július 07. kedd

Bár a koronavírus-járvány miatti korlátozások világszerte a levegőminőség látványos (ámde átmeneti) javulását hozták, kontinensünkön Budapest az egyetlen város, ahol már most meghaladja a nitrogén-dioxid-szint a korlátozások előtti időszakét – erre jutott az Európai Környezetvédelmi Ügynökség jelentése...

Megszavazták az egyszer használatos műanyagok betiltását - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. július 04. szombat

A pénteki ülésen szavazott a parlament az egyes egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalának betiltásáról szóló törvényjavaslatról, amit 195 igen szavazattal, tartózkodás és nem szavazatok nélkül elfogadtak. 

Ha közelről szeretnéd megnézni az Utolsó vacsorát

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. június 29. hétfő

A Google Art Camera nevű szolgáltatása azt takarja, hogy a Google híres műalkotásokról készít nagyon nagy felbontású képeket, hogy azokat egészen aprólékosan lehessen tanulmányozni, mintha a valóságban pár centiről szemlélnénk egy-egy festményt. És általában olyan híres alkotásokat választanak, amiket nemhogy pár centiről nem szemlélhet halandó a valóságban, de jobbára csak méterekről, mindenféle biztonsági intézkedéseket betartva lehet ezeket megtekinteni egy-egy kósza pillanatra.

Miért jó a fehér ruha a hőségben? - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. július 03. péntek

A fehér színű ruhák a fehér fényt verik vissza, ez pedig minden látható színnek a kombinációja. Ha a fehér veri vissza minden szín közül a legtöbb fényt, az azt is jelenti, hogy a fehér színű ruhák nyelik el a legkevesebb fényt, tehát azok melegszenek fel legkevésbé a napon (kívülről)...

Ma Szeretetláng lelki nap Törökbálinton

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. június 27. szombat

Szeretetláng lelki nap 2020. június 27-én, szombaton 10 órától Törökbálinton, a Szeretetláng kápolnában (Dózsa Gy. u. 46). Program: