Megjelent a hangszerpályázat kiírása és útmutatója

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. április 01. szerda

Megjelent a Magyar Katolikus Püspöki Kar 2020-as hangszerpályázata, amelynek keretében zenészek és zenekarok hangszerekhez, kottákhoz és hozzá kapcsolódó további eszközökhöz tudnak jutni. Ajánljuk figyelmetekbe, keressétek a részleteket a hangszerpalyazat.katolikus.hu oldalon.

Vírusfertőzöttek száma, lakosság-arányosan

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. április 01. szerda

Ha megnézzük az adatokat lakosságszám-arányosan (a százezer lakosra jutó fertőzöttek száma szerint), abból kitűnik, hogy mennyivel magasabb a koronavírus elterjedése Budapesten, mint az ország többi részén. A táblázat:

Bővebben...

1% hazánkért - hogy Magyarország a Szeretet földje legyen!

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. március 28. szombat

Tevékenységünk csak akkor lehet sikeres, ha támogatókat tudunk találni, akik egyet értenek céljainkkal. Ezért kérjünk most Önt is, hogy támogassa adója 1%-val a Szeretet Földje Közhasznú Alapítványt, hogy Magyarország valóban a Szeretet földje lehessen!
Az adatok, amit fel kell írni:
A kedvezményezett neve: Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány
Hálásan köszönjük segítségét (és imádkozunk jótevőinkért)! 

Mózes botja - örömhír!

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. március 27. péntek

Ma leadtam a nyomdába a Mózes botja című novellás kötetet! Nagyon örülök, ha ügyesek vagyunk húsvéti ajándék lehet belőle! Itt a hátlap szöveg, és egy ajánlat:

Bővebben...

A Szűzanya 2020. március 25-i üzenete Medjugorjéból

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. március 26. csütörtök

Drága gyermekek! Veletek vagyok ezekben az években, hogy az üdvösség útjára vezesselek benneteket. Térjetek vissza Fiamhoz, térjetek vissza az imához és a böjthöz. Gyermekeim, engedjétek meg, hogy Isten szóljon a szívetekhez, mert a sátán uralkodik és el akarja pusztítani az életeteket és a földet, amelyen jártok.

Bővebben...

A Mol fertőtlenítőt fejlesztett ki... - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. március 25. szerda

...és Almásfüzitőn elkezdték a fertőtlenítőgyártást. A kész fertőtlenítő jó tárgyakra és az emberi bőrre is. A fertőtlenítőket előbb közlekedési vállalatoknak adják, majd a kiskereskedelembe juttatják el. Napi 50 ezer litert termelnek, Ratatics szerint ez elég lesz a következő egy hónapban az egész ország ellátására.

Ma délben közös ima Ferenc pápával

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. március 25. szerda

Ma délben 12 órától Ferenc pápa a Mi Atyánk imádság közös elmondására hív minden keresztényt a világjárvány ellen.

Drága Istenünk! Add, hogy ez a világjárvány életünk átgondolására, bűnbánatra és megújulásra vezessen minket, közösségeinket, egyházunkat és hazákat, és az egész világot is! Add, hogy eljöjjön közénk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa!  Ámen. Miatyánk...

Elhalasztják az Olimpiát - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. március 24. kedd

A koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg 2020. nyarán (július 24. – augusztus 9.), az eredeti időpontban az olimpiai játékokat, jelentette be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.  A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) úgy döntött, hogy elhalasztja a tokiói nyári olimpiát és paralimpiát, legkésőbb 2021-ben azonban megrendezik a játékokat...

Röviden: Hír vagy rémhír, de...

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. március 20. péntek

...de mindenképpen figyelmeztetés nekünk: egy cikkben olvasható állítás szerint Kínában a vesztegzár lazítása után az emberek tömegesen mennek válni...

Sürgősségi műtét kellett a szétválasztott ikrek egyikének

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. március 20. péntek

A szétválasztott bangladesi ikrek egyikén sürgős műtétet kellett végrehajtani – írja a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány csütörtöki közleményére hivatkozva az MTI.

Bővebben...

Egy szép példa - röviden

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2020. március 19. csütörtök

Két nap alatt közel 900 önkéntes egészségügyi dolgozó jelentkezett az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felhívására. A jelentkezők egy részét már el is kezdték beosztani... Köszönjük, és imádkozunk értük!