Háború és béke - hirek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. június 03. péntek

Elfoglalt ukrán területek, lerombolt székesegyház, halott szerzetesek, meggyilkolt és sérült gyermekek, deportált százezrek, és Pelé üzenete, + ima:

- Ukrajna területének 20 százaléka orosz kézen van
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a luxemburgi parlamentben hangsúlyozza, hogy Oroszország jelenleg Ukrajna területének mintegy 20 százalékát foglalta el, 2603 települést kell felszabadítani – írja az Unian.
Az ukrán államfő megjegyezte, hogy a 2014 tavaszától 2022. február 24-ig összesen 14 ezer ember vesztette életét Ukrajnában a fronton, és több mint másfél millió ember vált belső menekültté.
Február 14-től azonban majdnem 12 millió ukrán vált belső menekültté. Több mint 5 millióan, elsősorban nők és gyermekek külföldre menekültek – mondta Zelenszkij.

- Pelé nyilvánosan üzent Putyinnak
Instagram-posztját percekkel a skót–ukrán vb-selejtező előtt tette közzé. A brazil futball-legenda, Pelé kéréssel fordult Oroszország elnökéhez, hogy fejezze be a gonosz és indokolatlan ukrajnai invázióját: "A mai meccset arra szeretném felhasználni, hogy egy kérést fogalmazzak meg: Állítsátok le ezt az inváziót. Nem létezik olyan érv, amely indokolttá tenné az erőszakot" – fogalmazott Pelé az Instagram-oldalán. - "Ez a konfliktus gonosz, indokolatlan, és csak fájdalmat, félelmet, rémületet és gyötrelmet okoz."

- Zelenszkij ukrán elnök szerint legalább 689 gyermek sérült meg eddig a háborúban. „243 gyereket öltek meg” – fogalmazott szerda esti videóüzenetében. Hozzátette, legalább 446 gyerek sérült meg és 139 tűnt el. És ez csak az, amiről tudunk. Zelenszkij emlékeztetett arra is, hogy több mint 200 ezer gyereket szállítottak Oroszországba Ukrajnából. Deportálásról és aljas háborús bűnről beszélt.
Szerdai moszkvai katonai információk szerint Ukrajna vitatott területeiről és az oroszbarát szeparatista köztársaságokból február óta csaknem 1,6 millió embert vittek Oroszországba, köztük 260 ezer gyermeket.

- Megtámadták Ukrajna egyik legnagyobb székesegyházát
Az ukrán ortodox egyház jelentése szerint Szvjatohorszk városának ágyúzása közben jelentős károk keletkeztek a Szvjatohorszki Székesegyházban. Az ágyúzások közben Halaktion archimandrita, Arisztokle szerzetes és Barbara apáca meghalt – jelentette az ukrán ortodox egyház. A jelentés szerint többen meg is sérültek a támadásban.

Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy fogd le a gyilkosok kezét és állítsd meg a pusztító háborút Ukrajnában és az egész világon! Add, hogy a menekültek és elraboltak visszatérhessenek otthonaikba, a városok újjáépülhessenek és beköszöntsön a béke kora Európában és az egész világon. Hozd el a békét és felszabadulást a gonoszság minden ereje alól Ukrajnának, Oroszországnak és az egész világnak! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...