Iszonyatos háborús bűnök - cikk + ima

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. június 26. vasárnap

Az orosz hadsereg a bucsai vérengzés mellett Ukrajna más pontjain is követett el háborús bűncselekményeket, köztük a lakossági infrastruktúra megsemmisítését Malinban. Bár több szervezet is vizsgálja ezeket a rémtetteket, szinte esélytelen, hogy minden bűncselekmény napvilágra kerüljön.

Ferenc pápa: A család az a hely, ahol az ember megtanul szeretni és kilépni önmagából!

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. június 26. vasárnap

Június 25-én este a Szentatya jelenlétében a Szent Péter téren Kevin Joseph Farrell bíboros szentmisét mutatott be a családok tizedik világtalálkozója alkalmából, amelyet 2022. június 22. és 26. között tartanak Rómában. A misén mintegy huszonötezer hívő vett részt. Ferenc pápa teljes homíliájának fordítását közreadjuk.

A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szíve napja

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. június 25. szombat

A Boldogságos Szűz Mária szíve a teljes ártatlanság, valamint a megtestesült Ige és a megváltott ember iránti anyai szeretet jelképe. Tiszteletének alapja a Szeplőtelen Fogantatás és az istenanyaság kitüntető megnevezése.

Egy jó lépés az amerikai fegyverőrület ellen

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. június 25. szombat

Az amerikai szenátus elfogadta a fegyvertartás ellenőrzéséről szóló kétpárti törvényjavaslatot, amely évtizedek óta az első jelentős szövetségi fegyverbiztonsági törvényt jelenti, és amely áttörést hozhat a fegyveres erőszak visszaszorításában – írja a BBC és a CNN.

Jézus Szentséges Szíve ünnepe

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. június 24. péntek

Jézus Szíve ünnepét IX. Piusz terjesztette ki az egész Egyházra. A főünnep napja a pünkösd utáni második vasárnapot, úrnapját követő péntek (idén június 24.). Jézus szívének tisztelete dogmatikailag a Szentíráson alapul: Jézus kereszten átszúrt szíve a megváltó szeretet szimbóluma. Magát az Istenembert ünnepeljük, de úgy, ahogy szívének szeretetét kifejezte.

Néhány javaslat nyári bajok ellen

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. június 24. péntek

Napégés, hőguta: a forró nyári napok megbosszulhatják magukat, de megelőzéssel tehetsz azért, hogy minél kisebb eséllyel érjen baj a forró, nyári napokon.

Ferenc pápa nagyon jó beszéde a Családok Fesztiválján

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. június 23. csütörtök

Június 22–26. között Róma városa ad otthont a Családok Világtalálkozójának. Június 22-én este a VI. Pál teremben, a pápa jelenlétében, A család szépsége címmel rendezték meg a családok fesztiválját. A tizedik világtalálkozó első programján a Szentatya az elhangzott tanúságtételekre válaszként mondta el gondolatait a családoknak. Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk.

Háború Ukrajnában - hírek + ima

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. június 23. csütörtök

Deportált ukránok, működésképtelen ipar, kivégzett újságírók... hírek + ima:

Pedagógus és árufeltöltő

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. június 22. szerda

Az alacsony fizetés miatt egyre több pedagógus kényszerül arra, hogy a vakáció alatt is munkát vállaljon – erről beszélt a Pedagógusok Szakszervezetének két vezetője. A klasszikus táboroztatás mellett a kereskedelemben is sokan helyezkednek el átmenetileg, a tanárok az élelmiszerüzletekben nemegyszer még részmunkaidőben is többet keresnek, mint az iskolában. Nem véletlen, hogy már több százan letétbe helyezték a felmondásukat, jelezvén, hogy komolyabb oktatási bérrendezés nélkül végleg elhagyják a pályát.

Megugrott az öngyilkosságok száma a transznemű fiatalok körében

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. június 22. szerda

Pedig pont az ellenkezőjét várták a nemváltáshoz szükséges gyógyszerek engedélyezésével - A Heritage Foundation felmérése szerint tíz év alatt 1,6-ra nőtt a százezer lakosra jutó fiatalkori öngyilkosságok aránya azokban az amerikai államokban, ahol elérhetőek a fiatalok számára a nemi átalakító műtétek után a hormonok termelését gátló gyógyszerek.

Megtalálták Putyin titkos vagyonát

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. június 21. kedd

Vagy legalábbis egy részét: Egy nemzetközi nyomozás részeként, céges információk alapján, összesen 4,5 milliárd dollárnyi értékben azonosították palotákat, villákat, földbirtokokat és jachtokat, amelyek strómanokon keresztül Vlagyimir Putyin birtokában állhatnak – írja a The Guardian.