Orosz püspökök a mozgósításról: Szívünk telve fájdalommal és a tehetetlenség érzésével

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. szeptember 30. péntek

A moszkvai Istenszülő Főegyházmegye metropolitája, Pavel Pezzi érsek az Orosz Föderáció katolikus püspöki karának nevében szeptember 28-án külön felhívást tett közzé a részleges mozgósítás bejelentése kapcsán. Ennek magyar nyelvű fordítását közöljük az alábbiakban:

Placid atya története az egypengős Szentírásról

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. szeptember 30. péntek

"1953-ban történt, még Sztálin halála előtt. A fogolytáborban ekkor én mintegy 900 km-re Moszkvától keletre voltam, még az Uralon innen, és tőlünk kb. 2000 km-re, az Északi Jeges tengernél is volt egy hasonló GULÁG-láger. Egyszer átkerült onnan hozzánk egy magyar fogoly, egy fiatalember egy Kalocsa környéki községből, és kezembe nyomott egy kis könyvszerűséget. Fedőlapja nem volt, hátlapja nem volt. A következőt mesélte:

Ferenc pápa is közvetített a szeptemberi fogolycsere megszervezésében

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. szeptember 29. csütörtök

Ferenc pápa is közvetített az Ukrajnában szeptemberben megvalósult fogolycsere érdekében – közölte csütörtöki számában a La Civilta Cattolica című olasz jezsuita folyóirat. A lap azt a szeptember 15-én lezajlott beszélgetést közli, amely Ferenc pápa és a Vallások Világtalálkozójának orosz és fehérorosz jezsuita delegációja résztvevői között zajlott a kazahsztáni Asztanában (korábban Nur-Szultan).

Fakenews-gyárakat számolt fel a Facebook

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. szeptember 29. csütörtök

Mintegy 1600, kínai és orosz propagandát terjesztő hamis felhasználói fiókot távolított el a Facebookról és az Instagramról a Meta – jelentette be a közösségi oldalakat üzemeltető anyavállalat kedden. Ezzel az ukrajnai invázió februári kezdete óta a legnagyobb és legösszetettebb oroszországi dezinformációs műveletet fedték fel – írja az MTI.

A legjobb rezsicsökkentés!

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. szeptember 29. csütörtök

A legjobb rezsicsökkentés az, ha véget ér a háború, ami fő oka a mostani áremelkedésnek és inflációnak - ezért imádkozzunk a békéért! + itt van Putyin elnök húsz éve elkészített személyiségprofilja:

Ferenc pápa: „Legyetek továbbra is kreatívak!”

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. szeptember 28. szerda

A Katolikus Shalom Közösség mintegy ezer fiatal tagját szeptember 26-án, hétfőn Ferenc pápa arra buzdította, hogy tartsák életben missziós karizmájukat, miközben a Brazíliában született mozgalom létrejöttének 40. évfordulóját ünneplik. A közösség célja a fiatalok evangelizálása a fiatalok által.

Magyar Orvosi Kamara: Összeomolhat az egészségügy

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. szeptember 28. szerda

Muszáj mielőbb átalakítani az egészségügyet, mert most már a küszöbön áll az összeomlása – erről beszélt Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) titkára a Szabad Európának.

Háború: tömegsírok és "keresztény" hazugságok - cikkek + ima

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. szeptember 27. kedd

Két újabb tömegsír és kínzókamrák, kisgyerekek golyóval a fejükben, kímélet nélküli mozgósítás, felkészítés nélküli ágyútöltelékek, elpusztított méhcsaládok és Istennel igazolt öldöklés - hírek + ima:

Pio atya leveleiből: Az örök templom építőkövei vagyunk!

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. szeptember 25. vasárnap

"Szeretett nővéreim!
Örökkévaló épületéhez az isteni Építőmester köveket keres, és azokat üdvöt hozó vésőjének állandó használatával, valamint szorgos csiszolással készíti elő, ahogyan ezt jóságos anyánk, a Katolikus Egyház, a templomszentelés zsolozsmájában megénekli, és ez valóban így is van.

Megölhették a hidzsábellenes tüntetések jelképévé vált nőt

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. szeptember 26. hétfő

Videó készült szombaton a Teherántól nyugatra fekvő Karadzsban a hidzsábviselés ellen tüntetni induló 20 éves Hadisz Nadzsafiról. A felvételen a lány hosszú szőke haját gumiszalaggal köti össze, szemüvegét igazgatja. A videó hamar végigfutott a közösségi csatornákon, mivel a néhány másodperces felvétel jól jelképezi a jogaikért küzdő fiatal iráni nők elszántságát. A felvonulás után Nadzsafi nem tért haza.

Uniós pénzből fejlesztik a víztározási lehetőségeket az Alföldön

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2022. szeptember 25. vasárnap

530 millió forintnyi uniós támogatással növelik a vízkészleteket a Jászkunságban, a Hajdúságban és a Viharsarokban. Az állami társfinanszírozással most induló projekt célja a klímaváltozás káros következményeinek mérséklése. A projekt a vízvisszatartás fejlesztésével a vízkészletek növelésére fókuszál – közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) az MTI-vel.