Kegyetlenségek a Krímben + ima a békéért

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2024. március 20. szerda

10 évvel ezelőtt Vlagyimir Putyin annektálta a Krímet. Aki azt hiszi, hogy ő véget vet az Ukrajna elleni háborújának, az nézzen a történelembe, és olvassa el az ENSZ Ukrajnával foglalkozó vizsgálóbizottságának jelentését – kezdte bejegyzését Annalena Baerbock, német külügyminiszter, aki a Krím annektálásának évfordulója alkalmából pontokba szedve osztotta meg a fenti jelentés megállapításait az X-en. A bizottság megállapítja:

    - A katonák felváltva erőszakoltak meg egy nőt és egy lányt, miközben a jelen lévő fiút arra kényszerítették, hogy végignézze.
    - A műholdfelvételek azt mutatják, hogy több mint 15 ezer épületet érintett az annektálás.
    - Mariupolban egy nő felidézte, hogy egy légicsapás eltalálta a szomszédos kilencemeletes épületet, és az ott élők kiugrottak az ablakon.
    - Csak Mariupolban 58 egészségügyi létesítményben keletkezett kár: „Egy nő, aki a fia műtétjére várt, azt mondta, hogy a kórházban végtagokat kellett amputálni érzéstelenítés nélkül.
    - Egy nő egy jéghideg szobában, víz nélkül adott életet egy kisfiúnak – „Ennek kellett volna életem legboldogabb pillanatának lennie, de az egyik legszörnyűbb volt”.
    - Szisztematikus kínzás zajlott, beleértve az elektromos sokkokat, veréseket,  látszat kivégzéseket és a háborús foglyok megerőszakolását, amelyet az Orosz Biztonsági Szolgálat irányított és hajtott végre: „Mindent ki fogok verni belőled, hogy ne tudj gyereket nemzeni”.
    - Négy 38 és 52 év közötti civil kivégzése: az áldozatok holttestét fejlövésekkel találták meg, kettejük keze hátra volt kötve.
    Ukrán gyermekek elrablása az orosz megszállás alatt álló területekre: beleértve negyvenhat 0 és 5 év közötti gyermeket a Herszon Regionális Gyermekotthonból az orosz hatóságok utasítására.
    M- ariupol lakosai szerint 2022. március 2-án, egy nappal az ostrom kezdete után elment a víz, az áram és a fűtés. Néhány nappal később már a gáz sem volt elérhető. (index.hu)

Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy áraszd ki a világra, különösen is a háborús agresszorokra a Bűnbánat Lelkét, hogy rádöbbenjenek tetteik súlyára és borzalmára és bűnbánatot tartsanak, megtérjenek és a béke és kiengesztelődés harcosaivá váljanak! Szabadíts meg minket a háborús uszítóktól, antikrisztusi vezetőktől és add, hogy a védtelen emberek Benned oltalomra találjanak! Hozd el közénk a béke és az újjáépítés kegyelmét, mert Benned bízunk! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...