Magyar bordély

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. június 04. szerda

Egy bűnbanda uzsorahitellel sarokba szorított kínai nőket hozott Magyarországra, hogy kínai kuncsaftoknak árulják magukat. Egy férfi olyan hálózatot épített ki, hogy diszpécserek vették fel az érdeklődők hívásait, és irányították a lányokat az adott helyszínre. De volt még osztrák–magyar vegyes bordély és striciként dolgozó rendőr is...

1. A kínaiak

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a rendőrség öt kínai állampolgárt – három férfit és két nőt – vett őrizetbe emberkereskedelem és prostitúció elősegítésének gyanúja miatt. A rendőrök még 2013 októberében kaptak információt arról, hogy Budapesten két helyen is, a VIII. és a X.  kerületben, bordélyházakat működtethetnek a gyanúsítottak. A két családi házat hónapokig figyelte a rendőrség, május végére pedig elegendő információt szereztek ahhoz, hogy megkezdjék az eljárást.

A két bordélyházban csak kínai és vietnami lányok dolgoztak, és a kuncsaftok is kizárólag kínaiak voltak a rendőrök szerint. Az öt gyanúsított őrizetbe vételekor „az alapvető higiéniai követelményeknek sem megfelelő” két bordélyban 10 millió forint készpénzt, fegyvereket, lőszert és drogok használatára és tárolására szolgáló eszközöket is találtak.

A rendőrség szerint a bordélyokat egy nemzetközi bűnszervezet üzemeltette, amely Kínában uzsorakamatra kínált kölcsönöket fiatal lányoknak, akik azzal törleszthettek, hogy Budapesten prostituáltként dolgoznak. Bár több esetben még ezt sem mondták el a lányoknak, masszázsszalonbéli munkáról beszéltek nekik. A lányok Szlovákián vagy Olaszországon át érkeztek Budapestre, ahol elvették tőlük az útlevelüket, és prostitúcióra kényszerítették őket.

2. R. Kamilló

Az 55 éves R. Kamillót egy kiterjedt rendőrségi rajtaütés után vették őrizetbe 2013 elején, mert a gyanú szerint egy bűnszervezet tagjaként magyar és külföldi állampolgároknak kínált szexuális szolgáltatást három fővárosi bordélyházban. Ezek egyike a Ferenc körút egyik bérházában működött.

A bűnszervezet tagjai a gyanú szerint egy internetes honlapon hirdették a lányokat, a rendszer nagyjából úgy működött, mintha taxit kérnénk a központból. A kuncsaft felhívta az érdi központ diszpécsereit, akik megadták neki, hogy a három budapesti helyszín közül melyik lakásban várja a lány. A VI. kerüli Bajcsy-Zsilinszky úton, a XI. kerületi Etele úton, valamint a IX. kerületi Ferenc körúton működtek a bordélyházak. A diszpécserek napi kilenc órában fogadták a hívásokat, nagyjából húsz nő dolgozott nekik váltásban. Egy óráért 13 ezer forintot kellett fizetni, ez az alapszolgáltatásra vonatkozott, az extrákért ennél többet kértek.

3. A rendőr felcsapott stricinek

Jogerősen egy év nyolc hónap, három évre felfüggesztett börtönre ítélt kerítés miatt egy rendőrt januárban a Szegedi Ítélőtábla. A 34 éves férfi 2013 tavaszán rendőrként szolgált a Szegedi
 Rendőrkapitányságon. Egy fodrászként dolgozó ismerősével elhatározták, hogy lányokat fognak futtatni. A rendőr ezért megkereste egy nőismerősét, akit rávett arra, hogy prostituáltként  dolgozzon a csongrádi megyeszékhelyen.

A lány április 7-én érkezett Szegedre, és úgy állapodott meg a két férfival, hogy az általuk bérelt lakásban fogadja kuncsaftjait, a bevételt pedig megfelezik. A pénz fejében a férfiak vállalták, hogy biztosítják a szexuális szolgáltatáshoz szükséges eszközöket, és szükség esetén megvédik a lányt.

A lány a rendőrtől kapott egy mobiltelefont, amelyen a klienseivel tarthatta a kapcsolatot, a férfi pedig fotókat készített róla, és a prostituált szolgáltatásait kínáló hirdetést adott fel. A nő május végéig fogadta a kuncsaftokat, a bevétellel naponta számolt el, és a megállapodásnak megfelelően a pénz felét leadta a férfiaknak.

4. Titkos bordély Grazban

2013 áprilisában magyar lányokat csábítottak Ausztriába, az ígéret alapján táncosnőnek mentek, de ott prostituáltként dolgoztatták őket – ezért emberkereskedelem miatt állítottak bíróság elé hét osztrák férfit, többségükben burgenlandiakat. A "szállító" egy burgenlandi férfi által vezetett magyarországi bordély volt, míg a vádirat szerint a "vásárló" egy grazi volt, aki hoszteszszolgálatnak álcázott, titkos bordélyt működtetett. A vádlottak csak csekély részben ismerték be azt, amit a vád a szemükre vetett, és azt hangoztatták, hogy szó sem volt prostitúcióról.

A magyar lányoktól elvették útlevelüket, hogy megakadályozzák a hazatérésüket, és az áldozatok közül legalább egyet a Magyarországról Grazba szállítás közben megerőszakoltak. Az utóbbi bűncselekménnyel vádolt férfi – egy burgenlandi diszkó üzemeltetője – azt állítja, hogy az aktusnál szó sem volt erőszakról. Az illető büntetett előéletű, mégpedig nemi erőszak miatt.

A grazi bordélyos kitartott amellett, hogy csak hoszteszeket lehetett nála bérelni. "Akkor mivel magyarázza, hogy az egyik lány állítása szerint ön volt a stricije?" – kérdezte a bíró, mire a férfi kijelentette: ez szemtelen hazugság, neki ugyanis semmi köze nem volt ahhoz, hogy a hoszteszek miben állapodtak meg az ügyfelekkel.
(origo)