Az én békémet adom nektek” – Tizedszer is világméretű szentségimádás!

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2022. június 02. csütörtök

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és az Országos Lelkipásztori Intézet közös imára hívja a világot június 18-án, úrnapja előtti szombaton, immár tizedik alkalommal. A 2021-es budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészülete során hagyománnyá vált sorozat folytatódik!  A meghívó szövegében ezt olvassuk:

„Egyre többen hívnak mindannyiunkat imára a békéért. Ferenc pápa, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai és Erdő Péter bíboros is erre buzdít minket. Ezért a világ ezernyi templomában az Oltáriszentség előtt vagy otthonainkban imádkozzunk a békéért egy órát június 18-án, úrnapja előtti szombaton.

Imádkozhatunk a saját szavainkkal, de különösen is a következő imával:

Urunk, Jézus Krisztus, az Örök Atya Fia,
küldd el most Lelkedet az egész földre!
A Szentlélek éljen minden nép szívében,
hogy megmeneküljenek a romlástól,
a pusztulástól és a háborútól.
Minden nemzet Édesanyja,
a boldogságos Szűz Mária
legyen a mi közbenjárónk!
Ámen!”

*

Csatlakozz hozzánk a corpusdomini.katolikus.hu oldalon!

Mit kell tenned, ha szeretnél bekapcsolódni?

– Keress olyan helyet a Corpus Domini honlap térképén, ahol már van szentségimádás, és június 18-án csatlakozz hozzájuk! Otthonról is van lehetőséged csatlakozni.

– Ha nincs a környékeden szentségimádási lehetőség, akkor a helyi templomban, iskola- vagy kórházkápolnában, szerzetesi közösségben szervezz a helyi plébánossal, templomigazgatóval, szerzetesi elöljáróval egyeztetve szentségimádást. Csatlakozhatsz otthonról személyes imával, rózsafüzérrel, zsolozsmával, a Szentírás olvasásával stb.

– Imádkozhattok a kihelyezett Oltáriszentség előtt csendben, elmélkedve, hagyományos módon, énekelve, dicsőítve, gyerekekkel, fiatalokkal, családokkal, idősekkel. Bevonhatsz zenészeket, imacsoportokat, rózsafüzér-társulatokat, közösségeket, iskolákat és mindenkit, aki szívesen tölt egy órát a mindenség Urával.

Legyen ez a világméretű szentségimádás a béke előmozdításának alkalma! Csatlakozzunk minél többen!

Forrás: Országos Lelkipásztori Intézet

Fotó: corpusdomini.katolikus.hu

Magyar Kurír